Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ: ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

118

117

                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα:  ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με την επιβαλλόμενη επισημότητα και λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τόσο στη Δημοτική Ενότητα Παιανίας, όσο και στη Δημοτική Ενότητα Γλυκών Νερών.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο γενικός σημαιοστολισμός των δύο πόλεων. Την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Οκτωβρίου κατά τις βραδινές ώρες φωταγωγήθηκαν όλα τα Δημόσια και Δημοτικά καταστήματα καθώς και τα καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ.  και Τραπεζών.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου οι χαρμόσυνες  κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών και η επίσημη έπαρση της σημαίας σήμαναν την έναρξη της εορταστικής Επετείου.

 Στην Παιανία η επίσημη Δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής όπου παρέστησαν ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης, ο Πρόεδρος, οι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δ.Σ, ο Πρόεδρος και μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Παιανίας, Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος και Ασφαλείας καθώς και Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών. Αντίστοιχα στα Γλυκά Νερά η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Αγίου Χριστοφόρου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη τους, εκφώνηση του πανηγυρικού, κατάθεση στεφάνων και το Εμβατήριο του Εθνικού Ύμνου. Στην Παιανία ο πανηγυρικός εκφωνήθηκε από τον διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικήτα Νομικό  και  στα Γλυκά Νερά από τον Δημοτικό Σύμβουλο και  Πρόεδρο Α΄ βάθμιας  Εκπαίδευσης κ. Αρτέμιο Βαγιωνάκη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στον αδριάντα του Οπλαρχηγού Γιάννη Ντάβαρη από το Δήμαρχο κ. Δημήτριο Γ. Δάβαρη  και εκ μέρους του Προέδρου του Προοδευτικού Πνευματικού Συλλόγου Παιανίας «Δημοσθένης ο Παιανιεύς», κ. Θωμά  Γιαννάκη, από  το μέλος του Συλλόγου κ.  Ζάχαρη.

Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των μαθητών των Σχολείων, των Προσκόπων, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Παιδικών Σταθμών, Λυκείου Ελληνίδων και άλλων, ενώπιον του Δημάρχου και των λοιπών επισήμων και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των δημοτών.

122 119 120 121

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york