Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Παντελής Ασπραδάκης: Τελική ρύθμιση στο πρόβλημα των επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης

Τέλος παίρνει η αγωνία των επαγγελματιών Νέας Μάκρης και Μαραθώνα αλλά και άλλων περιοχών της περιφέρειας Αττικής για την περαιτέρω λειτουργία των επιχειρήσεών χαμηλής όχλησης που κινδύνευε λόγω της καθυστέρησης εφαρμογής των αποφάσεων του Οργανισμού Αθήνας και την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής.
Συγκεκριμένα οι εν λόγω επιχειρήσεις  βρίσκονται σε χαρακτηρισμένες περιοχές αμιγούς κατοικίας, κάτι που δεν επιτρέπει τη λειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων, όπως ζαχαροπλαστεία, φούρνοι, συνεργεία αυτοκινήτων κλπ.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες του βουλευτή Αττικής Παντελή Ασπραδάκη καθώς και άλλων βουλευτών της περιοχής, της Αντιπεριφερειάρχου κας Κισκήρα, Περιφερειακών Συμβούλων, του Γενικού Διευθυντού της Περιφέρειας κ. Δόλγυρα, του Δήμου της Νέας Μάκρης,  του προέδρου του εμποροεπαγγελματικού βιοτεχνικού συλλόγου Λαυρίου κ. Πελέκη και του εμποροεπαγγελματικού βιοτεχνικού συλλόγου Νέας Μάκρης ενσωματώθηκε διάταξη στο σχέδιο νόμου περί νέου τρόπου έκδοσης Αδειών Δόμησης, ειδικά για τις επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης στις οποίες χορηγείται τελικά άδεια τριών χρόνων με δυνατότητα μάλιστα επιπλέον χρονικής παράτασης.
Ήταν μια ευνοϊκή ρύθμιση και μάλιστα στο τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, σε μια κρίσιμη περίοδο για τους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν πληθώρα προβλημάτων.

Διαβάστε σχετικές παρεμβάσεις του Π.Ασπραδάκη:
Το σχετικό νομοσχέδιο:
http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=5702c9ef-679f-40be-9bfd-c505c7ee69f2

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york