Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Δήμος και πολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης του ΥΠΕΚΑ για τη Γερακίνα

187

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Δήμος και πολίτες προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της απόφασης

του ΥΠΕΚΑ για τη Γερακίνα.

Στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 369/2011 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, κατατέθηκε χθες στο ΣτΕ η υπ’ αριθμ. 8201/21-11-2011 αίτηση ακύρωσης και η υπ’ αριθμ 749/21-11-2011 αίτηση αναστολής κατά της υπ’ αριθμ. 203686/21-9-2011 απόφασης του ΥΠΕΚΑ για έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο «Μεταφορά - διάθεση λυμάτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων  περιοχών Σαρωνικού κόλπου του Νομού Αττικής».

Στην αίτηση ακύρωσης κατά της χωροθέτησης ΚΕΛ στη Γερακίνα και στην αίτηση αναστολής κάθε πράξης εκτέλεσης της παραπάνω προσβαλλόμενης απόφασης, τις οποίες υπογράφει ο Καθηγητής Ιωάννης Δρόσος και τις οποίες εκτός του Δήμου υπογράφουν 61 πολίτες του Δήμου Σαρωνικού, περιέχονται 10 ουσιαστικοί και τυπικοί λόγοι που συνιστούν την απόφαση του ΥΠΕΚΑ παράνομη.

Στο κείμενο της προσφυγής μέσα από την αναλυτική παράθεση και τεκμηρίωση των λόγων ακύρωσης καθίσταται απολύτως σαφές, αφενός ότι η προσβαλλόμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ, προσβάλλει το περιβάλλον, τη νομοθεσία ακόμη δε και την αξιοπρέπεια των πολιτών, ενώ αφετέρου δεν εξετάζει (ούτε καν λαμβάνει υπ΄ όψιν) άλλη ρεαλιστική λύση, όπως είναι η λύση της Ψυτάλλειας.

Η «Συντονιστική Επιτροπή Δήμου και Πολιτών» στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ενημερώσει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις στο θέμα της αποχέτευσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york