Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Σαρωνικού: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα

για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άνω Λαγονήσι», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, διοργανώνει την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στις 6:00 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαρωνικού (Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια), εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλίες από εκπροσώπους του «Συνηγόρου του Παιδιού», του «Χαμόγελου του Παιδιού» και των «Παιδικών Χωριών SOS», του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μουσικές από τα μέλη της Ομάδας «Νέοι Εθελοντές σε Δράση στο Δήμο Σαρωνικού», ζωγραφικές και εκθέσεις μαθητών από τα σχολεία του Δήμου μας.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει 191 κράτη, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε τέσσερις τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής. Η επέτειος αυτή έχει καθιερωθεί και γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Η παιδική ηλικία είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή του καθενός. Το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια, το σεβασμό, τη φροντίδα και την αγάπη είναι δικαίωμα ζωής. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά, σε ένα παιδί που η ζωή του στερεί ό,τι εμείς θεωρούμε αυτονόητο και δεδομένο.

* Συνημμένα ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

105

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york