Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Δήμος Παιανίας: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΧΑΡΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=c8d0d2adcd&view=att&th=133ca7144fd1a81d&attid=0.1&disp=inline&zwΤη Δευτέρα  7 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο  Μουσείο της Ακρόπολης η τελετή υπογραφής της «Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων  στις Τοπικές Κοινωνίες». Ο Δήμαρχος Παιανίας κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης μαζί με άλλους 126 Δημάρχους ανέλαβαν δημόσια δέσμευση για την ανάπτυξη και εφαρμογή σχεδίου δράσης για την ένταξη της ισότητας στις πολιτικές των Δήμων τους.
Η Χάρτα  δίνει στους Δήμους πλέον ένα  ρόλο ουσιαστικό στην διαχείριση προγραμμάτων και παρεμβάσεων, που θα επαναπροσδιορίσουν τόσο τη θέση της γυναίκας στο κοινωνικό και εργασιακό περιβάλλον της όσο και το νέο ρόλο που πρέπει αυτή να αναλάβει στα θέματα προώθησης και ανάδειξης των γυναικών σε καινούργιους διαχειριστικούς ρόλους με τη συμμετοχή τους σε εκλογές και όργανα διοίκησης. Πιστεύοντας πως η ισότητα των φύλων συνιστά θεμελιώδες Δικαίωμα  και αναγνωρίζοντας την αξία και την ισότιμη συνεισφορά ανδρών και γυναικών στην συνοχή και στην ανάπτυξη της κοινωνίας ο Δήμος Παιανίας ανέλαβε την δέσμευση να αναπτύξει και να υλοποιήσει ένα τοπικό σχέδιο δράσης για την επίτευξη ουσιαστικής ισότητας.
Στην  τελετή παρέστει επίσης η αιρετή Αντιπρόσωπος του Δήμου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας κα Ανδρέου Αικατερίνη προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα ισότητας όπως αυτά εξελίσσονται  σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york