Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ(νπδδ) Εκδήλωση ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου

Άmail.google.com λλη μια ξεχωριστή και ιδιαιτέρως επιτυχημένη εκδήλωση πραγματοποίησε το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων τιμώντας τους αγωνιστές του 1821 και ιδιαιτέρως τους Αχαρνείς που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στις 19:30 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση Λόγου & Τέχνης για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κόσμου από όλη την Αττική. Την εκδήλωση προλόγισε ο οικοδεσπότης Δρ Λαμπρινός Πλατυπόδης, και η κ. Βούλα Γκιολή την παρουσίασε. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Συναυλία Μουσικής από το Κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo με τους μουσικούς της ΕΡΤ, Β.ΔΗΜΟΣ- Α΄ΒΙΟΛΙ,  Γ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ- Β΄ΒΙΟΛΙ, Λ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΙΟΛΑ, Ο.ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΙΟΛΑΝΤΣΕΛΟ.

Το πρόγραμμα της συναυλίας είχε ως εξής:

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Α΄ΜΕΡΟΣ

Βυζαντινή Μελωδία Αντίοχου Ευαγγελάτου

Ελληνικοι Χοροί  Ν.Σκαλκώτα

Α)Ηπειρώτικος

Β)Κρητικός

Γ)Τσάμικος

Δ)Κλέφτικος

Μικρή Σουίτα από τον ύμνο εις την Ελευθερία*Ν.Μάντζαρου

ΣΥΝΑΥΛΙΑ Β΄ΜΕΡΟΣ

Το χαμόγελο της Τζοκόντασ * μ.χατχιδάκι

1.όταν έρχονται τα σύνεφα

2.κοντέσσα εστερχάζυ

3η παρθένα της γειτονιάς μου

4.βροχή

5.προσωπογραφια της μητέρας μου

6.κουαρτέτο

7. ολύριος νολλ

8 .οι δολοφόνοι

9 βραδυνή επιστροφή

10 χορός με τησκιά μου

*διασκευή—Επεξεργασία για το κουαρτέτο εγχόρδων  γ.κωνσταντινίδης

mail.google.com Ανάμεσα στα δυο μουσικά μέρη ο Πρόεδρος της ΙΛΕΑ και πρώην Αντινομάρχης Γιώργος Φυτάς και η Ιστορικός-Αρχαιολόγος Μαργαρίτα Κλαδιά μίλησαν με επιστημονικό και μεστό λόγο για τη συμβολή των Μενιδιατών στην Επανάσταση του 1821.

Παράλληλα στην αίθουσα του Πνευματικού είχε στηθεί Έκθεση Ζωγραφικής της Εικαστικής Ομάδας καλλιτεχνών της Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών που έχει αναπτύξει ιδιαίτερες πολιτιστικές σχέσεις με το ΠΚΘ. Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ιωάννης Κατσανδρής, εκπροσωπώντας τον ασθενή από εποχική ίωση Δήμαρχο. Στην Έκθεση έλαβαν μέρος οι καλλιτέχνες: Βλαστού Αικατερίνη, Γκίκα Μαρία, Γκρίτσης Γιάννης, Δίελας Δημήτρης, Δρακούλη –Σωτηρίου Δέσποινα, Ζώης Γιάννης, Θηβαίου Μαρία, Καζανάς Παναγιώτης, Κατάρα Όλγα, Κατάρα Φανή, Κωστορρίζος Ευρύμαχος, Μίχα Φανή, Νίκα Κωνσταντίνα, Σαμοΐλη Δήμητα, Τσεβάς Χρήστος, Τσόλκα Ιωάννα, Χαντζοπλάκη Παρέσσα, Χαραλαμπόπουλος Κωνσταντίνος, και Χέλμη Δέσποινα.

Η έκθεση παρέμεινε ανοικτή για το κοινό το ΣΑΒΒΑΤΟ από 19:00 -21:00 & ΚΥΡΙΑΚΗ 25-3-2012 από 11:00 –14:00  & 18:00—22:00.  Ο Αντιδήμαρχος  κ. Κατσανδρής εγκαινιάζοντας την έκθεση και ανοίγοντας την εκδήλωση είπε τα εξής: Το Πνευματικό χρόνια τώρα έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά στην ποιότητα, γεγονός που το καθιστά πρωτοπόρο και στο Δήμο μας και σε όλη την Αττική. Όλες οι τέχνες σήμερα είναι εδώ, και όλοι είμαστε εδώ  για να τιμήσουμε το 21 αλλά και για να διατρανώσουμε ότι η πόλη μας και ιστορική μνήμη διαθέτει, αλλά πολιτισμό σήμερα παράγει αντάξιο της ιστορίας μας και της παράδοσής μας.

Το κοινό μαγεύτηκε από την υπέροχη συναυλία, τον τεκμηριωμένο λόγο των ομιλητών και επεφύλαξε θερμή υποδοχή στους καλλιτέχνες της ΦΙΛΕΑ, στον Πρόεδρο της κ. Θανάση Κατάρα που είχε και την επιμέλεια της Έκθεσης και στο μεγάλο, ταπεινό και σεμνό ζωγράφο Χρήστο Τσεβά. Στο τέλος ακολούθησε μικρή δεξίωση για το κοινό και φιλοξενία για όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης και τους επισήμους στον πρώτο όροφο του Πνευματικού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Αλλισάφτης, ο Αντιδήμαρχος Ι. Κατσανδρής, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Γ. Μίχας, Ι. Κασσαβός, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τ. Χίος, ο Λυκειάρχης, Σ.Οικονόμου,        η  προϊσταμένη του 3ου Νηπιαγωγείου Ε. Τούντα, οι πρόεδροι των συλλόγων, Τ. Στεφανάτου, Α.Θεοχαρίδης, Γ.Λιβανός, Λ. Καλογεράκης, Χ. Βασιλόπουλος και Λ.Οικονομίδου.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι τα μέλη του ΔΣ του ΠΚΘ, Κική Μαύρου-αντιπρόεδρος, Σπύρος Σταματιάδης, Βούλα Γκιολή, Ράνια Θεοδωροπούλου, Ηρακλής Γεωργιάδης και Ολυμπία Δραγούνη  που διοργάνωσαν αυτήν την πετυχημένη εκδήλωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york