Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»: Να ανασταλεί η εφαρμογή του Ν. 4021/11 (Άρθρο 53) Να τηρηθεί το Σύνταγμα

093

Κορωπί, 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

          ΓΙΑ ΤΟ «ΧΑΡΑΤΣΙ»

Να ανασταλεί η εφαρμογή του Ν. 4021/11 (Άρθρο 53)

Να τηρηθεί το Σύνταγμα.

 

Ο Θεσμός της Αυτοδιοίκησης που υπηρετούμε εκπροσωπεί στο εγγύτερο δυνατό επίπεδο τους δημότες και την  τοπική κοινωνία. Η Δημοτική Αρχή Κρωπίας εκφράζει την πολιτική της βούληση να προστατέψει με κάθε δυνατό τρόπο την κοινωνική συνοχή , η οποία διαταράσσεται από μια πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

 

Οι δραματικές εξελίξεις μετά τον Μάιο του 2010 στην οικονομία,  τα συνοδευτικά μέτρα προσαρμογής στις δανειακές συμβάσεις(πάγωμα προσλήψεων, μειώσεις μισθών-συντάξεων, εφεδρεία, απολύσεις, χαράτσια κα) σε συνδυασμό με τη νέα γραφειοκρατία  του προγράμματος Καλλικράτη, τον πολλαπλασιασμό των αρμοδιοτήτων με ταυτόχρονη πρωτοφανή υποχρηματοδότηση, δημιουργούν ασφυκτικές καταστάσεις τόσο στο θεσμό μας όσο και στην κοινωνία.

 

Οι πολίτες της χώρας, οι δημότες μας καθώς και των όμορων δήμων των Μεσογείων έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους και της ανοχής τους. Όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται με μια διαχρονική κρατική αδιαφορία, με πρωτοφανείς καθυστερήσεις σε βασικές υποδομές ( Νοσοκομείο, Αποχέτευση, Σχολική Στέγη, Απορρίμματα κα), με ανεύθυνες κρατικές πολιτικές χωρίς τη συναίνεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ( π.χ νέο Π.Δ «Προστασίας» Υμηττού), με έξαρση της εγκληματικότητας ακόμα και με βίαιη  μεταφορά κοινωνικών προβλημάτων από την Αθήνα προς τα Μεσόγεια ( π.χ μελέτη μεταγκατάστασης Ρομά ).

Η Δημοτική Αρχή  ενώνει τη φωνή της με την ελληνική κοινωνία που αντιδράει και αγανακτεί.

 

Για την επιβολή ειδικού τέλους ενημερώνουμε τους δημότες για τα εξής :

 

1.Θεωρούμε απαράδεκτη  και μη νόμιμη  την επιβολή ειδικού τέλους  ακινήτων στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει φτάσει τους δημότες στα όρια της οικονομικής αντοχής τους .

 

2.Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοτών  και συντονίζουμε ενέργειες κατά της ΔΕΗ με σύνταξη και αποστολή εγγράφου  δήλωσης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης  με την οποία ζητούμε :

 

      α) Να μην προβεί σε διακοπή  ηλεκτρικού ρεύματος προς πολίτες,  που αντικειμενικά δεν

         μπορούν λόγω οικονομικού αδιεξόδου τους  να πληρώσουν το ειδικό τέλος, από τη

        στιγμή που θα  εισπράξει  τα υπόλοιπα ποσά.   

 

        β)Να περιμένει μέχρι  την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που αναμένεται  να εκδοθεί

           από την  εκδίκαση της  2-12-2011 και θα αποφανθεί επί προσφυγών που έχουν

           κατατεθεί κατά του ειδικού τέλους.

 

3.Συντάσσουμε έγγραφη διαμαρτυρία –πρόσκληση προς τη μεταβατική κυβέρνηση  να αναστείλει το ως άνω μέτρο.

 

4.Συντασσόμαστε με την πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ( www.dsa.gr)  και βρισκόμαστε σε συνεργασία μαζί του για την παροχή ενημέρωσης  και βοήθειας.

 

5.Οφείλουμε  να ενημερώσουμε παραταύτα τους δημότες μας ότι δεν είναι δυνατή  η προτροπή μη πληρωμής  και ανάληψης της σχετικής ευθύνης από το Δήμο όπως  ανεύθυνα , αβασάνιστα και επιπόλαια πράττουν κάποιοι,  διότι δεν είναι δυνατή η αυθαίρετη μη συμμόρφωση στους νόμους, η  νομιμότητα των οποίων ελέγχεται μόνο από τα Δικαστήρια.

 

6.Με αίσθημα ευθύνης και ειλικρίνειας προς τους δημότες μας πρέπει να τους δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι  καμμία δημοτική αρχή δεν είναι σε θέση να προστατεύσει  επαρκώς τους Δημότες –καταναλωτές  τη στιγμή που θα διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω μη πληρωμής του συνόλου του λογαριασμού, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται άδικα κατά την άποψή μας και το ειδικό τέλος  ακινήτου. Είναι ανεύθυνο και παράνομο να υποστηρίζονται πράξεις επανασύνδεσης του ρεύματος από συνεργεία των δήμων διότι τούτο επισύρει αστικές και ποινικές συνέπειες.

 

 Κατόπιν όλων αυτών των καταστάσεων και εξελίξεων, η Δημοτική Αρχή Κρωπίας θα προτείνει σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο  να  προβεί ο Δήμος μας στις παραπάνω ενέργειες σύνταξης και αποστολής εγγράφου διαμαρτυρίας-πρόσκλησης προς τη Διοίκηση της ΔΕΗ και προς τα αρμόδια Υπουργεία.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας

 

Δημήτριος Κιούσης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york