Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ: Υπηρεσία Ύδρευσης - Ένας χρόνος παραγωγικότητας και έργου

ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17/11/2011

Υπηρεσία Ύδρευσης

Ένας χρόνος παραγωγικότητας και έργου

132 Η Υπηρεσία Ύδρευσης του νέου Δήμου Ωρωπού από την πρώτη στιγμή κλήθηκε να ανταποκριθεί σε ένα δύσκολο έργο. Οι πρώην Δήμοι και Κοινότητες που συνενώθηκαν αντιμετώπιζαν διαφορετικά προβλήματα που οφείλονται στην γεωγραφία της κάθε περιοχής αλλά και στην ποιότητα των υποδομών που προϋπήρχαν.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Οικονομάκου δίνει τον καλύτερο εαυτό με σκοπό αφενός να εξυπηρετεί τους δημότες και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους και αφετέρου να διορθώσει τα υφιστάμενα τεχνικά προβλήματα και να δημιουργήσει ένα άρτιο δίκτυο ύδρευσης.

Η Υπηρεσία Ύδρευσης, ακολουθώντας πιστά το όραμα δημιουργίας της Δημοτικής Αρχής είναι πάντα κοντά στον δημότη δίνει έναν συνεχή αγώνα για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων για νερό και ακόμη να αποκαταστήσει χρόνια προβλήματα στα κατά τόπους δίκτυα. Το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζει περισσότερες από 50 ζημιές σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο δείχνει τον φόρτο εργασίας και τους ρυθμούς με τους οποίους δουλεύει η συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κος Οικονομάκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης κο Λάμπρου για τον σχεδιασμό, το ζήλο και την αποδοτικότητα του. Ακόμη, ευχαρίστησε τον Υπεύθυνο υπάλληλο για την Ύδρευση κο Στ. Τσερκέζη και τον υπεύθυνο για τις βλάβες κο Θοδωρή Κρομμύδα μαζί με όλους τους συναδέλφους του εργαζομένους στο Δήμο Ωρωπού που εργάζονται αδιάκοπα, ακόμη κι εκτός ωραρίου για να αποκαταστήσουν τις βλάβες που προκύπτουν σε ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ύδρευσης στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κος Λάμπρου, στο πλαίσιο της προσωπική μέριμνας προσωπικά για όλα ζητήματα που προκύπτουν κι επιπλέον δέχεται το κοινό κάθε Πέμπτη στο κοινοτικό κατάστημα Μαρκοπούλου.

Πιο αναλυτικά η πορεία της Υπηρεσίας Ύδρευσης στον πρώτο χρόνο διοίκησης:

Λογαριασμοί

Η πρώτη πρόκληση για την νέα Δημοτική Αρχή ήταν τα παράπονα αρκετών δημοτών για “φουσκωμένους” λογαριασμούς. Μετά από ενδελεχή έρευνα στα αιτήματα αυτά, διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα σφάλματα που αναφέρονται οφείλονται σε παλιές μετρήσεις που έγιναν επί άλλων διοικήσεων από το 2007 έως και το 2010. Δεδομένων των αντικειμενικών δυσκολιών, όπου έχουν γίνει τέτοια παράπονα προσπαθούμε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεση μας να εξυπηρετήσουμε τους δημότες.

Αφίδνες - Ιπποκράτειος Πολιτεία

Στα βελτιωτικά έργα το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το αποτελεί η Ιπποκράτειος Πολιτεία στις Αφίδνες. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιμετωπίζει πρόβλημα που οφείλεται στο γεγονός ότι το έργο είχε λάθη από κατασκευής. Ακόμη και οι δεξαμενές έχουν τοποθετηθεί σε ακατάλληλα σημεία με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται άδικα οι κάτοικοι. Όπως ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Ύδρευσης κος Λάμπρου “παρά τις δυσκολίες προσπαθούμε να διορθώσουμε το έργο κομμάτι-κομμάτι και το πρόβλημα να λυθεί οριστικά. Για τον λόγο αυτόν, ευχαριστώ πολύ τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας για την κατανόηση και την εμπιστοσύνη που μας έχουν δείξει”.

Η ετοιμότητα της Υπηρεσίας φάνηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (2011) όταν κεραυνός χτύπησε τον υποσταθμό της ΔΕΗ που τροφοδοτεί το αντλιοστάσιο Νο1. Παρά την αργία, ο ίδιος ο κος Λάμπρου κινητοποίησε άμεσα ειδικό συνεργείο (λόγω της υψηλής τάσης) και σε λίγες ώρες το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Στις Αφίδνες (Κιούρκα) αντικαταστάθηκε το σύστημα τηλεχειρισμού. Το παλιό σύστημα λειτουργούσε με καλώδιο που συνέδεε τα 4 αντλιοστάσια με αποτέλεσμα λόγω της απόστασης πολλών χιλιομέτρων να έχει φθορά το καλώδιο και να μην δουλεύουν σωστά οι αυτοματισμοί. Για την επίλυση του προβλήματος τοποθετήθηκαν αυτοματισμοί με ασύρματη επικοινωνία (VHM).

Στη θέση Κατσιμίδι έγινε αλλαγή του booster 40 ίππων/1460 στροφών και στην υποβρύχια γεώτρηση το νερό καταλήγει στο αντλιοστάσιο Νο3. Στο Αντλιοστάσιο Νο2 έπεσε ο γενικός διακόπτης κι έτσι έγινε αλλαγή στον θερμομαγνητικό διακόπτη. Παράλληλα ρυθμίστηκε ο ομαλός του εκκινητή,

Ωρωπίων

Η περιοχή του πρ. Δήμου Ωρωπίων αντιμετώπιζε προβλήματα τους θερινούς μήνες καθώς πολλοί οικισμοί έμεναν από αρκετές ώρες έως και μέρες χωρίς νερό. Το καλοκαίρι του 2011 η κατάσταση αυτή άλλαξε ανακουφίζοντας πολλούς συμπολίτες μας. Με πολύ μεγάλες προσπάθειες το δίκτυο λειτούργησε κανονικά και έτσι το σημαντικότερο αγαθό, το νερό, δεν έλλειψε από κανένα σπίτι.

Παράλληλα, επισκευάστηκε το αντλιοστάσιο του Πρ. Ηλία και έγινε επισκευή σε γεώτρηση στο αντλιοστάσιο της Μαυροσουβάλας με μοτέρ 350 ίππων.

Αυλώνας

Στο αντλιοστάσιο στην θέση Σκάλεζα αντικαταστάθηκε το υποβρύχιο του αντλιτικού μηχανήματος μέσα σε λίγες ώρες από την στιγμή που προέκυψε η βλάβη. Στο αντλιοστάσιο στην θέση Πύλα έγινε συντήρηση του κεντρικού πίνακα του μοτέρ και διάφορες τεχνικές διορθώσεις.

Μήλεσι

Στο Μήλεσι αντικαταστάθηκε και συμπληρώθηκε ο τηλεχειρισμός με τον οποίο γεμίζει η δεξαμενή από την γεώτρηση της Μαυροσουβάλας και επισκευάστηκε ο πίνακας με ταυτόχρονη αντικατάσταση του κινητήρα σε παρακείμενη γεώτρηση.

Συκάμινο

Τοποθετήθηκε αγωγός μήκους 40 μέτρων Φ160 θερμοκολλητικός από αντλία (booster) 150 ίππων από τη δεξαμενή Ωρωπού έως τον κεντρικό αγωγό για την κεντρική δεξαμενή Συκαμίνου.

Καπανδρίτι

Πολλές επισκευές και διορθώσεις έγιναν στην περιοχή του Καπανδριτίου. Στο αντλιοστάσιο στη θέση Γκίκα επισκευάστηκαν και τα 2 πιεστικά (booster) κι έγιναν εργασίες service. Στη θέση Παιδικός Σταθμός, αντικαταστάθηκε ο κινητήρας κι έγινε συντήρηση. Εργασίες συντήρησης έγιναν ακόμη στην θέση Κασφίκι και στο Μετόχι.

Κάλαμος

Επισκευάστηκε το πιεστικό (booster) στη θέση Πρ. Ηλίας και στη θέση Αυλοτόπι εκτός από την επισκευή του booster εγκαταστάθηκε ειδικό σύστημα βελτίωσης της πίεσης (inverter). Στη θέση Καμάρι εγκαταστάθηκε ειδικό οιλογικό σύστημα τηλεχειρισμού, με χρήση φωτοβολταϊκών για το γέμισμα της δεξαμενής.

Ο κος Λάμπρου επισήμανε ότι η νέα Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος κος Γιάννης Οικονομάκος είναι αφοσιωμένοι στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κάποιες περιοχές του Δήμου Ωρωπού και ήδη η διαφορά είναι εμφανής. Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία μέθοδος “αυτόματης επίλυσης προβλημάτων” για αυτό απαιτείται χρόνος και πολλή δουλειά για να φανούν τα αποτελέσματα. Σταδιακά, τα λάθη στα έργα υδροδότησης διορθώνονται και το έργο του Δήμου Ωρωπού θα είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τους δημότες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york