Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Φως στο τούνελ για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

Νοσοκομείο 100 κλινών στις εγκαταστάσεις του Νταού Πεντέλης προωθεί το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΟΜ.

Συγκεκριμένα με απόφαση του Υπουργού Υγείας, η οποία έχει δημοσιευτεί στις 9 Νοεμβρίου στο διαδίκτυο, εγκρίνεται η εκτέλεση έργου αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων -που στεγαζόταν το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής- για τη δημιουργία νέου γενικού νοσοκομείου για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων των γύρω περιοχών, λαμβάνοντας υπόψη ότι όχι μόνο δεν υπάρχει νοσοκομείο αλλά τα κέντρα υγείας υπολειτουργούν.

Η απόφαση επίσης αναφέρει ότι η δαπάνη για την υλοποίηση των οικοδομικών εργασιών εκτιμάται σε 9 εκατ. € και προτείνει την ένταξή του στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττικής.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και για ένα έργο που έλειπε από την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, για το οποίο είχαν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργοποιηθεί τα παλιά Νομαρχιακά Συμβούλια, το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι Δήμοι και οι φορείς της περιοχής,  η Ένωση Ιατρών Ανατολικής Αττικής.

Μάλιστα πριν λίγους για το συγκεκριμένο ζήτημα, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής Παντελή Ασπραδάκη κατόπιν ερωτήσεων και παρεμβάσεων στη Βουλή συναντήθηκε με τον υφυπουργό Υγείας κ. Τιμοσίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ.Πολύζο στο υπουργείο Υγείας ενώ την Ένωση Ιατρών Αν.Αττικής εκπροσώπησε ο π.πρόεδρος κ.Γιαννουσόπουλος Δημήτρης. Κατά τη συνάντηση εκτέθηκαν οι λόγοι και τα επιχειρήματα που το καθιστούν αναγκαίο στην περιοχή. Για το ίδιο θέμα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑΝΟΜ (σχετική φωτογραφία).

Συνάντηση στη ΔΕΠΑΝΟΜ για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york