Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΕΡΩΜΑΤΟΣ ΒΑΡΗΣ Ο ΝΥΜΦΟΛΥΠΤΟΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.Ε.Κ.Α. ΣΤΟ ΧΕΡΩΜΑ!

|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠ.Ε.Κ.Α. ΣΤΟ ΧΕΡΩΜΑ!

Μετά από αίτημα του συλλόγου «ΝΥΜΦΟΛΗΠΤΟΣ» και επίπονες προσπάθειες, καθώς και με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Παιδείας και βουλευτού της περιοχής κας Εύης Χριστοφιλοπούλου, πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2011 επίσκεψη στο Χέρωμα Βάρης, κλιμακίου του ΥΠΕΚΑ, αποτελούμενο από υπαλλήλους του Οργανισμού της Αθήνας, για επιτόπια αυτοψία και καταγραφή της υπάρχουσας πλέον κατάστασης στην περιοχή.

Στη συνάντηση εκτός από το προεδρείο του συλλόγου μας, παρούσα ήταν και η Δημοτική Αρχή Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εκπροσωπούμενη δια του Αναπληρωτή Δημάρχου κ. Πανά Σπυράγγελλου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλους του συλλόγου κ. Αναστασίου Δημήτρη και του νομικού συμβούλου του Δήμου.

Από όλους μας τονίστηκε προς το κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ, η ανάγκη σοβαρής και δίκαιης αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζει το Χέρωμα εδώ και πολλές δεκαετίες και πως πρέπει επιτέλους να δοθεί η ενδεδειγμένη και μόνη λύση που είναι η ένταξή στο σχέδιο πόλης και η πλήρης ενσωμάτωσή στον υπόλοιπο οικιστικό ιστό του Δήμου μας. Επισημάνθηκε δε ιδιαίτερα ότι η περιοχή μας έχει όλες τις προϋποθέσεις ένταξης, δηλαδή καθαρό ιδιοκτησιακό καθεστώς, καμιά δέσμευση από το Δασαρχείο και την Αρχαιολογία, έχει τη μορφή οικισμού με όλες τις παροχές εκτός από αποχέτευση, δεν έχει καμιά σχέση με το όρος του Υμηττού, ουδόλως θίγει το περιβάλλον και προϋπήρχε ως οικισμός του δεσμευτικού Π.Δ. 544/78. Ακολούθησε επιτόπια περιήγηση του κλιμακίου για διαπίστωση των ισχυρισμών μας, καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και φωτογραφική αποτύπωση της περιοχής.

Ο σύλλογός μας- αν και διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία - πιστεύει ότι η συνεχής ανάδειξη του προβλήματός μας είναι ο μόνος δρόμος που πιθανόν μας οδηγήσει σε έξοδο από το αδιέξοδο. Πιστεύει επίσης ότι η αδράνεια και η απραξία οδηγούν στην αποτελμάτωση και τον πλήρη ενταφιασμό του.

Καλούμε τα μέλη μας να είναι πάντα κοντά μας και σε διαρκή επαγρύπνηση!

anatolikiattikinews_blogspot028

anatolikiattikinews_blogspot029

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york