Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Μάκης Βορίδης - "Εγκατάσταση Υποσταθμού Υποβιβασμού Τάσης στο Δήμο Ραφήνας"

|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


102 Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με την εγκατάσταση Υποσταθμού της ΔΕΗ κοντά σε κατοικημένη περιοχή του Δήμου Ραφήνας. Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης, κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος την παρακάτω ερώτηση:
Με την υπαρ. πρωτ. 2372/10/29-7-2010 απόφαση του πρώην Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Όρων που είχε υποβάλλει η ΔΕΗ Α.Ε. , για το  έργο «Κέντρο Διανομής 150/20 κβ Ραφήνας», το οποίο προτίθεται  να κατασκευάσει  στο οικοδομικό τετράγωνο 80 του Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου εντός των διοικητικών ορίων της δημοτικής ενότητας Ραφήνας και σε αμιγώς οικιστική ζώνη, επί της συμβολής των οδών Αριστοφάνους, Ελ. Βενιζέλου και Αφροδίτης.
Η δικαιολογία που επικαλείται η ΔΕΗ για την κατασκευή αυτού του τσιμεντένιου κτίσματος με μετασχηματιστές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, είναι επιεικώς αστήρικτες.
Κατά της απόφασης αυτής, ο Δήμος Ραφήνας καθώς και κάτοικοι της περιοχής, κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Γ.Γ. της Περιφέρειας Αττικής με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του Νομάρχη που ενέκρινε τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της ΔΕΗ.
Την 30/8/2010, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής, με νεότερη απόφασή του, ανακάλεσε την αρχική απόφαση  με την οποία είχε εγκρίνει τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων της ΔΕΗ, με την αιτιολογία ότι για την πραγματοποίηση του έργου, η ΔΕΗ θα πρέπει να εξεύρει χώρο σε εκτός σχεδίου περιοχή του πρώην Δήμου Ραφήνας. Την ίδια ακριβώς άποψη εξέφρασε η Ειδική Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΥΠΕ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος (Αρ. πρωτ. 126509/28-7-2010).
Κατόπιν τούτου, με την πρόσφατη ακύρωση από τον Γ.Γ. Περιβάλλοντος της απόφασης του Νομάρχη, με την οποία αυτός ανακάλεσε την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών όρων της ΔΕΗ για το επίμαχο έργο, αναβίωσε αυτοδικαίως η προηγούμενη διοικητική πράξη, δηλαδή η αρχική απόφαση του Νομάρχη περί έγκρισης της μελέτης της ΔΕΗ, για την κατασκευή του έργου.
Ερωτάται ο κ . Υπουργός:
1. Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν την αναθεώρηση της απορριπτικής απόφασης, με βάση την οποία ενεργοποιήθηκε η παλαιότερη έγκριση κατασκευής του έργου της ΔΕΗ;
2. Πληρούνται ή όχι αντικειμενικά, οι όροι επί των οποίων στηρίχθηκε η απόρριψη της κατασκευής της εγκατάστασης υποσταθμού της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του Υπουργείου το 2010;
3. Ποιος είναι ο λόγος που η ΔΕΗ προτίθεται να κατασκευάσει το έργο εντός σχεδίου πόλεως, τη στιγμή που διατίθενται στη Ραφήνα, πολλές περιοχές εκτός σχεδίου πόλεως και μακριά από κατοικίες;
------------------------------------------
Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Κολοκοτρώνη 11
Αθήνα, T.K. 10562
τηλ: 210 3219540, fax: 210 3244955
email: voridis@parliament.gr
web site: http://www.voridis.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york