Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοφανής επιτυχία του Λυκείου Πικερμίου: 87,5 % επιτυχία εισακτέων

lk Πρωτοφανής επιτυχία του Λυκείου Πικερμίου: 87,5 % επιτυχία εισακτέων

Ένας περήφανος γονιός που συνειδητά πίστεψε και επέλεξε για τα παιδιά του την δημόσια εκπαίδευση κόντρα στον συρμό της εποχής για Κολλέγια, Μωραΐτηδες κλπ,  δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην εξαιρετική επίδοση του μικρού Λυκείου μας στο Πικέρμι.

Σημειώστε.

Από τα 40 παιδιά που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις εισήχθησαν τα 35, ποσοστό 87,5%

Το 50% των υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία πάνω από 16 και το 29% βαθμολογήθηκε με άριστα ,πάνω από 18.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο εισήχθησαν 2 μαθητές, 5  σε Νομικές Σχολές , 4 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, 8 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, 2 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και 2 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Για την γειτονία μας στην Καλλιτεχνούπολη συγκλονιστικές είναι και οι 2 πανελλαδικές πρωτιές της Σοφίας Αντωνιάδη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης και της Μελίνας Καλφαντή στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού. Για την ευρύτερη περιοχή αξιοσημείωτη είναι η 2η θέση της Κωνσταντίνας Πλιάτσικα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, η 3η θέση του Μανώλη Σινιοράκη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο τμήμα Βιοτεχνολογίας  και η 7η θέση της Δήμητρας Αγγελίδου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού  .

Δίπλα στα παιδιά μας συγκινητική υπήρξε η ουσιαστική και επίπονη δουλειά αλλά και το ζεστό ενδιαφέρον του Λυκειάρχη κου Α. Ρέτση και των καθηγητών τους, που τους προετοίμασαν για τα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, Αντώνη  Λάζαρη ,Μανώλη  Προμπονά ,Ηλία  Παπακωνσταντίνου, Δήμητρας Σκορδούλη , Βίβιαν  Κωνσταντινίδου ,Έλενας Νικηφόρου, Αθανασίας Κονίδη, Ιωάννας Ντεντοπούλου, Γιάννας Σταμάτη και Μαρίνας Κατσούπη.

Στα παιδιά αυτά εύχομαι αυτή η μεγάλη τους επιτυχία με την ενηλικίωση τους να είναι προπομπός μιας επιτυχημένης διαδρομής στη επίπονη πορεία να γίνουν καλοί επιστήμονες και ενεργοί πολίτες.

Στους δάσκαλους τους ,εκτός από ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφορά και το ενδιαφέρον  τους, εύχομαι να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην δύσκολη υπόθεση της Δημόσιας παιδείας.

Μπράβο στο Λύκειο Πικερμίου για το άλμα μπροστά από την γενική μιζέρια που έχει εγκατασταθεί στην πατρίδα μας. Τέτοιες επιδόσεις θα αλλάξουν το σκηνικό……

Παιδιά κυνηγήστε τα όνειρα σας και αλλάξτε ότι έχει βαλτώσει σε αυτό τον τόπο…

Παναγιώτης Καλφαντης

Πολίτικος Μηχανικός ΕΜΠ,M.Sc.

Καλλιτεχνουπολη

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york