Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ο αγώνας για ελεύθερες παραλίες συνεχίζεται

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ο αγώνας για ελεύθερες παραλίες συνεχίζεται.

katharismos paralias_palaia phokaiaΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 8 Ιουλίου 2011 η μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Δήμος Σαρωνικού στην κεντρική παραλία της Αναβύσσου (Πέτρινο) στο πλαίσιο του αγώνα που έχει ξεκινήσει ενάντια στο ξεπούλημα των ακτών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου που επιχειρεί η εταιρεία «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα».

Πολλοί ήταν οι πολίτες – δημότες, κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της περιοχής - οι οποίοι θέλοντας να εκφράσουν την έντονη αντίδρασή τους στην προσπάθεια αυτή της ΕΤΑ, προσήλθαν στο χώρο της συναυλίας και απόλαυσαν ένα όμορφο μουσικό πρόγραμμα από τον μουσικό και τραγουδιστή Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, αλλά και τους καλλιτέχνες Άλκη Κόλλια και Αλεχάντρο Ντίαζ που ερμήνευσαν τραγούδια από χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το λόγο έλαβαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Τζιβίλογλου, οι οποίοι επισήμαναν ότι ο Δήμος είναι υπέρ της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην περιοχή με την προϋπόθεση ότι οι όποιες αναπτυξιακές – επενδυτικές κινήσεις θα έχουν εξασφαλισμένη τη λαϊκή συναίνεση και τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για ελεύθερες και ανοιχτές σε πρόσβαση παραλίες. Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τη μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Δήμος Σαρωνικού κατά της ΕΤΑ για το θέμα της παραλίας Αναβύσσου. Συγκεκριμένα, τους πληροφόρησε για την Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε ο Πρόεδρος του Δ΄ Τμήματος του ΣτΕ –μετά από προσφυγή που κατέθεσε ο Δήμος – για την αναστολή της προκήρυξης της ΕΤΑ για την εκμίσθωση τεσσάρων τμημάτων αιγιαλού στην Ανάβυσσο και τους κάλεσε να βρεθούν την Πέμπτη 14/7/2011 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου όπου εκδικάζεται η αίτηση των ΕΤΑ για επιβολή ασφαλιστικών μέτρων στο Δήμο Σαρωνικού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york