Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ακατάλληλη για κολύμβηση η Λίμνη Βουλιαγμένης

Image.ashx

Μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων που πραγματοποίησε το ΠΑΚΟΕ και η "ΟΙΚΟΣΥΣΤΕΜ" για την καταλληλότητα των νερών της Λίμνης της Βουλιαγμένης, ο Εισαγγελέας Περιβάλλοντος ζήτησε προανάκριση επί του θέματος.
Έτσι κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο ο Δήμαρχος του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κασιδόκωστας όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.
Επίσης, η Περιφέρεια με επιστολή της στη Δ/νση Υδάτων της αποκεντρωμένης Περιφέρειας ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα και χημικές αναλύσεις για την καταλληλότητα ή όχι των υδάτων της Λίμνης της Βουλιαγμένης.
Διαβάστε την επιστολή του κ. Κωνσταντέλλου ο οποίος προειδοποιούσε για την ακαταλληλότητα της λίμνης για τους λουόμενους.
Προς: Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης υπ’ όψιν κ. Δημάρχου
Περιφέρεια Αττικής, Διεύθυνση Υδάτων
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γραφείο κ. Υπουργού
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γραφείο κ. Υπουργού
Κοιν: κ. Εισαγγελέα Περιβάλλοντος
Γραφείο κ. Πρωθυπουργού
Ημερήσια & Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Αγαπητοί κύριοι,
Ενημερωθήκαμε στις 3/6/2011, μέσω δελτίου τύπου του ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) ενημερωθήκαμε για το γεγονός ότι το νερό της Λίμνης Βουλιαγμένης κρίνεται ακατάλληλο για κολύμβηση μετά από μικροβιολογική και φυσικοχημική ανάλυση που διενέργησε το Κέντρο. Στις 6/6/2011, σε Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ζητήσαμε από το Δήμαρχο, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, να απαγορεύει την κολύμβηση στη λίμνη και να ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να ελέγξουν την ποιότητα του νερού, καθώς και να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της λίμνης.
Μετά την άρνηση του Δημάρχου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια, και επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι μείζον και αφορά την υγεία εκατοντάδων αμέριμνων κολυμβητών που επισκέπτονται καθημερινά τη Λίμνη, παραγγείλαμε από ανεξάρτητο, πιστοποιημένο εργαστήριο αντίστοιχο έλεγχο, ο οποίος πραγματοποιήθηκε σε δειγματοληψίες της 8/6/2011.
Τα αποτελέσματα και της δεύτερης ανάλυσης είναι ότι το νερό της Λίμνης κρίνεται ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για κολύμβηση.
Με δεδομένα και τα νεώτερα ευρήματα μας, ζητούμε να απαγορευτεί ΑΜΕΣΑ η κολύμβηση στη Λίμνη, και να πραγματοποιηθεί νέα μέτρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί και από επίσημο,
κρατικό φορέα η επικινδυνότητα ή μη των υδάτων της Λίμνης Βουλιαγμένης.
Επειδή το θέμα άπτεται της Δημόσιας υγείας παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας προκειμένου να αποφευχθούν πιθανά δυσάρεστα γεγονότα.
Με Τιμή
Γρηγόρης Κωνσταντέλλος
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης

zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york