Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

clip_image002

ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ Παιανία 8/7/ 2011

Γραφείο Δημάρχου

Τηλ.: 210 664 7223 - 210 664 4605 Αριθμ. Πρωτ.: 11780

Fax: 210 664 6188

E-mail: peania_mayor@hol.gr

Καραολή & Δημητρίου 38Α

ΠΑΙΑΝΙΑ 19 002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΣΤΑ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Βραδιές ανεπανάληπτες, αφιερωμένες στον καθιερωμένο εορτασμό της Αγίας Τριάδος Γλυκών Νερών, γιόρτασαν για πρώτη χρονιά μαζί ενωμένοι κάτοικοι της Παιανίας και των Γλυκών Νερών, το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου 2011 στην πλατεία ¨Ελευθέριος Βενιζέλος¨, στο Φούρεζι Γλυκών Νερών, στέλνοντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η συνένωση των δύο πόλεων δεν είναι μόνο θεσμική αλλά και συνένωση ψυχής και αλληλοσεβασμού, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χαιρετισμό του, κλείνοντας την αυλαία των φετινών εκδηλώσεων ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Γ. Δάβαρης. Ευχαρίστησε επίσης τον κόσμο για τη μεγάλη συμμετοχή του στις εκδηλώσεις, και όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση και στην παρουσίαση των διήμερων εκδηλώσεων και ιδιαίτερα το δημοτικό σύμβουλο & πρόεδρο του δημοτικού νομικού προσώπου ¨Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Παιανίας¨, Σταύρο Θανάση, που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης.

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Την αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων του διημέρου άνοιξε η παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Γλυκών Νερών με ένα αφιέρωμα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου. Ακολούθησε η μικτή χορωδία ενηλίκων με έντεχνες χορωδιακές μελωδίες ελληνικού & ξένου ρεπερτορίου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βρυζάκη.

Στο δεύτερο μέρος της μουσικοχορευτικής παράστασης χόρεψαν τα παιδικά τμήματα μπαλέτου - σύγχρονου χορού σε χορογραφίες της Αγνής Καραγιάννη και στη συνέχεια ακολούθησε η χορευτική παράσταση ¨Οι Κουρσάροι¨, βασισμένο στο ομώνυμο κλασσικό έργο μπαλέτου, το οποίο προσαρμόστηκε, σκηνοθετήθηκε και χορογραφήθηκε από τη Λένα Ντανώλα με τον πιο ευφάνταστο τρόπο, έτσι ώστε να συνυπάρξουν αρμονικά δυο εντελώς διαφορετικά είδη χορού, το μπαλέτο και οι λάτιν χοροί, που απέδωσαν με επαγγελματικό τρόπο οι παιδικές – εφηβικές και νεανικές χορευτικές ομάδες.

“Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις χορωδίες και στις χορευτικές ομάδες που συμμετείχαν σ΄ αυτή τη μαγική παράσταση”, ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σταύρος Θανάσης ως Πρόεδρος του Καλλικράτειου πλέον νομικού προσώπου ¨Πολιτιστικός – Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Παιανίας¨ και συνεχάρη τη απερχόμενη διοίκηση του Πολιτιστικού Κέντρου, υποσχόμενος ότι θα συνεχίσει και θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες αυτές τις δραστηριότητες, με στόχο κάθε δημότης ανεξαρτήτου ηλικίας να συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα και ενασχολήσεις του Δήμου Παιανίας.

Ήταν μια ευχάριστη μουσική - χορευτική βραδιά μέσα σε κεφάτη και γιορτινή ατμόσφαιρα, που καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο που είχε κατακλείσει το χώρο της πλατείας και που ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την οργάνωση και την επαγγελματική δουλειά που γίνεται από τους καταξιωμένους δασκάλους, και συνεργάτες του Π.Π.Κ. , ανέφεραν χαρακτηριστικά στο σύντομο χαιρετισμό τους οι κ.κ. Αποστόλου Άρης – Αντιδήμαρχος Παιανίας και Νίκος Ταμπουράκης – Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημ. Κοινότητας Γλυκών Νερών, οι οποίοι και συνεχάρησαν τους δασκάλους, προσφέροντάς τους ανθοδέσμες.

Η όμορφη αυτή βραδιά έκλεισε με την απονομή διπλωμάτων στα παιδιά που πέτυχαν στις περσινές εξετάσεις της Ακαδημίας χορού, από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση κ.κ. Κων/νο Μπουλμέτη – Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Παιανίας, τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων - Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Ισίδωρο Μάδη και Γιώργο Σιώκο, καθώς επίσης τους Δημ. Συμβούλους κ.κ. Σταύρο Δάβαρη, Αρτέμη Βαγιωνάκη, Λάμπρο Κασαγιάννη, Σπύρο Γεωργάκη και κα Έλενα Αντωνίου.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 παραμονή εορτασμού του Αγίου Πνεύματος

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την παραμονή του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, όπου με κάθε λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η περιφορά της Ιεράς Εικόνας στο παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος στο Φούρεζι, με τη συνοδεία της Δημοτικής Χορωδίας Παιανίας, υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη κ. Κωνσταντίνου Μάρκου και της Δημοσθενείου Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Παιανίας, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Αρχιμουσικού Κώστα Αντωνίου.

Στη συνέχεια οι χορευτικές ομάδες του Π.Π.Κ. Γλυκών Νερών, του Πολιτιστικού Συλλόγου Θεσσαλών ¨Ο Δευκαλίων¨ και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών ¨Το Κρι – Κρί¨, παρουσίασαν ένα μοναδικό ¨χορευτικό ταξίδι στην ελληνική παράδοση¨, που ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό, παρουσία του Δημάρχου Δημήτρη Δάβαρη, προσκεκλημένων της πολιτικής σκηνής, Δημοτικών Συμβούλων και εκπροσώπων των φορέων του Δήμου, οι οποίοι και καταχειροκρότησαν τους χορευτές. Ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη όλους τους χορευτές, προσέφερε ανθοδέσμες στους χοροδιδάσκαλους. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και τραγούδια από οκταμελές συγκρότημα παραδοσιακών και λαϊκών τραγουδιών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Έκθεση Ζωγραφικής

Παράλληλα το διήμερο αυτό διοργανώθηκε έκθεση ζωγραφικής, στο αμφιθέατρο του 2ου Γυμνασίου Γλυκών, από ερασιτέχνες ζωγράφους του Δήμου, υπό τη καθοδήγηση του ζωγράφου Ιωάννη.Τις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου τίμησαν με τη παρουσία τους, ο Βουλευτής του Π.Α.Σ.Ο.Κ. κ. Παντελής Ασπραδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Δημοσθένης Μπαρούτας, οι Αντιδήμαρχοι Παιανίας, Αντώνης Κατσούλης, Γιώργος, Μητροθανάσης, Άρης Αποστόλου και Ζωή Αγγελοπούλου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Παιανίας Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και Δημ. Σύμβουλοι Ισίδωρος Μάδης, Γιώργος Σιώκος - πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών και Κωνσταντίνος Κατσίκης, οι Δημ. Σύμβουλοι Σταύρος Θανάσης, Αρτέμης Βαγιωνάκης, Κωνσταντίνος Φαράκος, Σταύρος Δάβαρης, Χρήστος Δάβαρης, Λάμπρος Κασαγιάννης- πρώην Δήμαρχος Γλυκών Νερών, Σπύρος Γεωργάκης, Έλενα Αντωνίου, οι Πρόεδροι των συμβουλίων των Δημ. Κοινοτήτων Παιανίας - Γλυκών Νερών Σπύρος Νανόπουλος & Νίκος Ταμπουράκης, τα μέλη των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων Νίκος Ελευθεριάδης, Γιώργος Χατζηγαβριήλ, Γιώργος Τριανταφύλλου, και Δάφνη Λούτζη, καθώς επίσης εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων & φορέων του Δήμου Παιανίας.

IMJ_6443 copy CIMG1272 copy CIMG1288 copy CIMG1303 copy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york