Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Απάντηση σε ερώτηση του Θανάση Μπούρα για την αποχέτευση του Θριασίου Πεδίου


b_173_108_16777215_0___images_images_bouras2.jpgΟ βουλευτής Περιφέρεια Αττικής της Ν.Δ. και τ. Υφυπουργός, Θανάσης Μπούρας είχε καταθέσει ερώτηση προς τους Υπουργούς α)Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και β)Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την αποχέτευση του Θριασίου Πεδίου.
      Το  Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  και Ανταγωνιστικότητας απάντησε δια  μέσω του Υφυπουργού κ. Παναγιώτη Ρήγα, επισημαίνοντας στην απάντηση, η οποία και επισυνάπτεται, ότι «για τα έργα έχουν υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αιτήματα παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσής τους μέχρι τις 31-12-2011. Έχουν   υπογραφεί όλες οι συμβάσεις για την κατασκευή του αρχικά εγκεκριμένου έργου και εκκρεμεί η δημοπράτηση του πρόσθετου φυσικού αντικειμένου η οποία προβλέπεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.


      Το  συνολικό μήκος του  Δευτερεύοντος Δικτύου  Αποχέτευσης που  έχει κατασκευασθεί ανέρχεται σε 145.000 μέτρα και το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Θριασίου Πεδίου είναι έτοιμο να υποδεχθεί λύματα. Το Δευτερεύον Δίκτυο Αποχέτευσης του Ασπροπύργου που έχει κατασκευασθεί έχει συνδεθεί με το ΚΕΛ Θριασίου, μέσω του Ανατολικού Κλάδου των Βασικών Συλλεκτήρων.
      Εντός του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος  έτους θα επιτευχθεί και η σύνδεση  των δήμων Ελευσίνας  και Μάνδρας με το ΚΕΛ Θριασίου, μέσω του Δυτικού  Κλάδου των Βασικών  Συλλεκτήρων.
      Το  συνολικό μήκος του  δικτύου αποχέτευσης  θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011 με πιθανή εξαίρεση μικρά τμήματα στην περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.»
      Αναμένοντας και την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, ο κ. Μπούρας περιμένει  να επιταχυνθούν οι  διαδικασίες  εκτέλεσης των εργασιών προκειμένου αυτό το τεράστιο έργο που δρομολόγησε και εκτέλεσε η Νέα Δημοκρατία από το 2004 να αποδοθεί στους κατοίκους των Δήμων του Θριασίου Πεδίου για την προστασία του περιβάλλοντος και την καλύτερη ποιότητα ζωής της περιοχής. 

Για την πλήρη ενημέρωσή σας επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york