Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

 Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ελληνοποίηση εισαγόμενων προϊόντων, όχι μόνο στερεί από στους Έλληνες αγρότες τη δυνατότητα να πουλήσουν τα δικά τους προϊόντα, αλλά οδηγεί και τους καταναλωτές να αγοράζουν αγροτικά προϊόντα προερχόμενα κυρίως από τρίτες χώρες (εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές.
Η Νέα Δημοκρατία στην περίοδο διακυβέρνησης της, θέλοντας να προστατεύσει τον Έλληνα παραγωγό, αλλά και τον Έλληνα καταναλωτή, δημιούργησε ένα ισχυρό νομοθετικό πλαίσιο. Συγκεκριμένα, με την Αγορανομική Διάταξη 9/3-9-2009, προβλέπονταν η ιχνηλασιμότητα των νωπών οπωρολαχανικών σε συνδυασμό με τον αριθμό παρτίδας παραγωγής τους. Επίσης, θεσμοθετήθηκε η διακίνηση των αγροτικών προϊόντων από τον παραγωγό να γίνεται με δελτίο αποστολής, στο οποίο υποχρεωτικά θα αναγράφονταν, τόσο η ποσότητα και η ποιότητα, όσο και η τιμή του προϊόντος, ενώ η εξόφληση θα γίνονταν, είτε μέσω τραπέζης, είτε με έκδοση δίγραμμης επιταγής.
Οι ρυθμίσεις αυτές, έτυχαν πλήρους επιδοκιμασίας από την ΠΑΣΕΓΕΣ, διότι με τον τρόπο αυτό, έκλεισαν όλοι οι δρόμοι ελληνοποίησης προϊόντων και ως εκ τούτου στηρίχθηκε και το εισόδημα του Έλληνα αγρότη.
Σήμερα, που η ανάγκη στήριξης της ελληνικής παραγωγής -και ιδιαίτερα της αγροτικής- είναι μεγαλύτερη από ποτέ, καλούμε την κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των ελέγχων που έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν εφαρμόζονται οι συγκεκριμένες αγορανομικές διατάξεις, καθώς και τι είδους παραβάσεις έχει διαπιστώσει, αλλά και τι πρόστιμα έχει επιβάλει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york