Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτιστικός-εξωραιστικός-οικολογικός σύλλογος 'ΗΜΕΡΟ ΠΕΥΚΟ" : Κ.Ε.Λ. (Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων) στη θέση Πλατύ Χωράφι Σπάτων



Τ.Κ 19004 Τ.Θ 436

     Αγαπητοί φίλοι, συμπολίτες των Σπάτων- Αρτέμιδος, Πικερμίου, Ραφήνας

     Για μια ακόμα φορά, το ελληνικό κράτος ετοιμάζεται να επιδείξει σε βάρος μας την ανεπάρκειά του και την απουσία κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής βούλησης.
     Στα μύρια προβλήματα που όλοι βιώνουμε καθημερινά, έρχεται τώρα να προστεθεί ένα ακόμη πλήγμα για τους κατοίκους των δήμων Σπάτων- Αρτέμιδος, Πικερμίου, Ραφήνας:
Το Κ.Ε.Λ. (Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων) στη θέση Πλατύ Χωράφι Σπάτων, όπου θα οδηγούνται τα λύματα των περιοχών Γέρακα, Ανθούσας, Γλυκών Νερών, Παλλήνης, Πικερμίου, Αρτέμιδος, Ραφήνας, και τμήματος των περιοχών Παιανίας, Σπάτων, Πεντέλης, και Νέας Μάκρης.
Μέσα και γύρω από κατοικημένες –και πυκνοκατοικημένες- περιοχές (Πικέρμι και οικισμοί Καλλιτεχνούπολη, Βουνούπολη, Ήμερο Πεύκο, Αγία Κυριακή, Διασταύρωση Ραφήνος, ΤΕΒΕ κτλ) και σε τοποθεσία χαρακτηρισμένη ως «ιδιαίτερου φυσικού κάλλους», με πολύ μεγάλης σημασίας παλαιοντολογικά ευρήματα, προγραμματίζεται η κατασκευή ενός τεράστιου έργου, με καταστροφικές και ΜΟΝΙΜΕΣ, συνέπειες.
     Η εγκατάσταση προβλέπεται να κατασκευαστεί στη θέση Πλατύ Χωράφι, 1500 μέτρα από τη διασταύρωση της Ραφήνας, ανατολικά της Λεωφόρου Μαραθώνος, σε έκταση 130 στρεμμάτων.
     Θα είναι ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΤΥΠΟΥ!!!
     Θα γίνεται επεξεργασία ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΡΙΤΟΥ βαθμού.
     Προβλέπεται η υποδοχή μέχρι 258.000 m3 λυμάτων ημερησίως (δηλαδή 3m3 ανά δευτερόλεπτο). 
     Μετά την επεξεργασία των λυμάτων:
  1. Το νερό που θα παράγεται θα καταλήγει στον Ευβοϊκό.
  2.  Η λυματολάσπη θα μένει έκθετη στην ατμόσφαιρα, ωσότου ξηρανθεί και μειωθεί ο όγκος της. Όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Ψυττάλειας, η ανυπόφορη δυσοσμία θα φτάνει σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, σε όλες τις γύρω περιοχές, ανάλογα μα την κατεύθυνση του ανέμου. Επίσης σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, σμήνη κουνουπιών και μυγών θα μεταφέρουν από τη λάσπη κάθε είδους μόλυνση και μικρόβια.
  3. Η λυματολάσπη, μετά την ξήρανση, θα μεταφέρεται (με ποιο τρόπο και περνώντας από πού;) και θα αποτίθεται σε οποιοδήποτε χώρο, που θα κρίνεται κατά περίσταση πρόσφορος.
  4. Το παραγόμενο μεθάνιο-βιοαέριο θα καίγεται σε πυρσούς, με αποτέλεσμα την εκπομπή ρύπων και αιωρουμένων σωματιδίων (πέραν της οσμής), η μέγιστη συγκέντρωση των οποίων θα συντελείται σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων
Συμπολίτες γνωρίζετε ότι :
  • Αντί για δέντρα στο κάμπο θα φυτρώσουν αντλιοστάσια;;
  • Τι θα συμβεί αν ένα αντλιοστάσιο πάθει βλάβη;
  • Τα λύματα Ραφήνας –Αρτέμιδος θα έρχονται στο Πλατύ Χωράφι με αντλιοστάσια και αφού διυλιστούν με σήραγγα μήκους 1070 μέτρων, κάτω από τον οικισμό Αγία Κυριακή, ανοικτού τύπου πεταλοειδής μορφής, θα επιστρέφονται στην Αρτέμιδα;
  • Το  νερό από τους βιολογικούς καθαρισμούς μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί σας λένε αλλά παραλείπουν να πουν ότι σύμφωνα με τα δικά τους έγγραφα( σε περίπτωση επαναχρησιμοποίησης των λυμάτων για άρδευση δε θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση των κατοίκων, καθώς και ότι σε περίπτωση χρήσης τους, οι χρήστες(αγρότες, φύλακες πάρκων κλπ) θα πρέπει να παίρνουν ειδικά μέτρα προστασίας; ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΕΙΝΟ …ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
     ΝΑΙ! Να καταργηθεί επιτέλους η ντροπή των βόθρων στην Αττική του 21ου αιώνα.
     ΟΧΙ όμως να αντικατασταθεί από μια «λύση» που αποτελεί κοινωνικό και οικολογικό έγκλημα.
     ΝΑΙ στους μικρούς ανεξάρτητους τοπικούς βιολογικούς καθαρισμούς, προς τους οποίους εξάλλου στρέφονται και οι προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
     ΟΧΙ στην αυθαιρεσία και την καταστρατήγηση νόμων και θεσμών:  αγνοήθηκαν γνωμοδοτήσεις-καταπέλτες επιστημόνων που αποδεικνύουν τις ολέθριες επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Παρακάμπτεται τεχνηέντως η ακυρωτική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καταπατείται η ρητή κατοχύρωση, από το άρθρο 24 του ελληνικού συντάγματος, της αρχής της βιωσιμότητας, η οποία ορίζει ότι οποιαδήποτε πολιτειακή πράξη ή δημόσια πολιτική και ιδιωτική διαχείριση και άσκηση δικαιώματος θεωρείται νόμιμη και επιτρεπτή μόνο εάν δεν υποβαθμίζει το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της χώρας.
     Το ζήτημα μας αφορά όλους και οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα απέναντι στους εαυτούς μας, κυρίως όμως απέναντι στις γενιές που έρχονται. Κωφεύοντας σε παραπλανητικές διευκρινίσεις και υποσχέσεις (υπάρχουν αδιάψευστα τεκμήρια) οφείλουμε  να εναντιωθούμε σθεναρά και έμπρακτα, ώστε να εμποδίσουμε τη διακύβευση της δημόσιας υγείας, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και την απαξίωση των περιουσιών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york