Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Νέος Οίκος Ευγηρίας στην Δροσιά

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
     
Στα πλαίσια  της υλοποίησης των Προγραμματικών Συμβάσεων που υπεγράφησαν από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής με Δήμους και Κοινότητες της περιοχής για την δημιουργία κτιρίων Κοινωνικής μέριμνας παραδόθηκε στον Δήμο Δροσιάς το Κτίριο του Οίκου Ευγηρίας.
      Η ανέγερση του Κτιρίου που θα στεγάσει τον Οίκο Ευγηρίας προβλέπεται σε Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής και Δήμο Δροσιάς ύψους 1.200.000 Ευρώ. Η χρηματοδότηση των έργων έγινε κατά 65% από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και κατά 35% από τον Δήμο Δροσιάς.
      Το  διώροφο κτίριο είναι συνολικού εμβαδού 620 τετρ. μέτρων και περιβάλλεται από κήπο. Περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο για κύριες και βοηθητικές χρήσεις.
      Η μονάδα αυτή φροντίδας ηλικιωμένων  ατόμων, που βρίσκεται στην συμβολή της Λεωφόρου Σταμάτας με την οδό Αλεξ. Παπάγου, παρέχει δυνατότητα διημέρευσης και διανυκτέρευσης και είναι δυναμικότητας 20 κλινών.
      Μετά  τον υπαίθριο χώρο, που είναι διαμορφωμένος  σε ανθόκηπο, βρίσκονται στο βασικό επίπεδο η είσοδος, οι διοικητικές  υπηρεσίες, η τραπεζαρία, τα δωμάτια των ΑΜΕΑ και η αίθουσα διημέρευσης. Στον α΄ όροφο βρίσκονται οι χώροι κατάκλισης που είναι διαμορφωμένοι σε τρίκλινα, τετράκλινα και μονόκλινα δωμάτια με τους ανάλογους χώρους υγιεινής. Στο υπόγειο πέραν των απαραίτητων βοηθητικών χώρων (μαγειρεία, αποθήκες, λεβητοστάσια κλπ) υπάρχει η αίθουσα φυσιοθεραπείας.
      Με  την ολοκλήρωση της παράδοσης  του Οίκου Ευγηρίας ο Νομάρχης Λ. Κουρής επεσήμανε την σημασία  του νέου χώρου κοινωνικής μέριμνας για την τρίτη ηλικία και τόνισε ότι «η δημιουργία τέτοιων εγκαταστάσεων αποτελεί υποχρέωση της κοινωνίας προς όλους αυτούς που επί δεκαετίες μόχθησαν γι΄ αυτό τον τόπο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york