Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας ο μητροπολίτης Μεσογαίας

 ...
"Δίκαιο" χαρακτήρισε ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος Χατζηνικολάου τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας για την παρεμπόδιση των εργασιών κατασκευής ΧΥΤΥ στο Οβριόκαστρο.
Κατά τη συνάντησή του, το μεσημέρι, με δημάρχους της περιοχής, ο μητροπολίτης, αφού ενημερώθηκε για το ζήτημα και επισκέφθηκε τον επιλεγμένο χώρο της χωματερής, μίλησε στους συγκεντρωθέντες κατοίκους, καλώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους "για την προστασία του τόπου τους".
Αναφερόμενος στη στάση των ΜΑΤ, εξέφρασε την απορία του, λέγοντας: "Δεν μπορώ να διανοηθώ τόση βία και τόσο έλλειμμα δημοκρατίας".
Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να καμφθεί στο ελάχιστο "το δίκαιο αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων που αντιδρούν για το σπίτι και την υγεία των παιδιών τους".
Σημείωσε ότι οι αναφορές σε ΧΥΤΥ συνιστούν απόπειρα πολιτικής εξαπάτησης της κοινής γνώμης, αφού πρόκειται ξεκάθαρα για ΧΥΤΑ, όπως είπε. Χαρακτήρισε κρίσιμες τις αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις (εντός της εβδομάδας) για την αρχαιολογική σημασία του χώρου και τις απαλλοτριώσεις των 45 ιδιοκτητών.
"Μέχρι τότε, ισχύει η προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης του έργου. Προς τι, λοιπόν, όλη αυτή η ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας;" διερωτήθηκε.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου, ο νέος δήμαρχος Λαυρεωτικής (και πρώην Κερατέας) Κωνσταντίνος Λεβαντής και παράγοντες της περιοχής, οι οποίοι αύριο θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.
Ωστόσο, η ένταση συνεχίζεται, με τους κατοίκους να παραμένουν στα οδοφράγματα απέναντι από τις δυνάμεις της Αστυνομίας. Με πέτρες και βόμβες μολότοφ οι μεν, με ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού και χημικά οι δε, ξεκινούν τις "εχθροπραξίες" κυρίως τη νύχτα, με αποτέλεσμα τραυματισμούς και επτά συλλήψεις κατοίκων μέχρι στιγμής, από τα επεισόδια του Σαββάτου και της περασμένης Πέμπτης.

agelioforos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york