Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Άρχισαν τα όργανα στο Νέο Δήμο Παλλήνης...

| |

Η πρώτη έντονη αμφι­σβήτηση του απερχό­μενου δημάρχου Γέ­ρακα και εκλεγέντος δημάρχου νέας Παλλήνης Θανάση Ζούτσου, από τον α­περχόμενο δήμαρχο Παλλή­νης και ηγέτη της αντιπολί­τευσης στο νέο δήμο Σπύρο Κωνσταντά, έγινε πραγματι­κότητα την περασμένη εβδο­μάδα στο-μάλλον τελευταίο-δημοτικό συμβούλιο Γέρακα. Έτσι, αναδείχθηκε το κλίμα που θα επικρατήσει, από την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου!
Στην διάρκεια της παρέμβα­σης του κ. Κωνσταντά  που αρχι­κά την αρνήθηκε ο κ. Ζούτσος, φερόμενος τουλάχιστον άκομ­ψα- υπήρξε αντιπαράθεση, σε θέμα που προέβλεπε την προκήρυξη πρόσληψης 4 πολιτικών μηχανικών, λίγες μέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου, χωρίς προηγούμε­νη σχετική διαβούλευση!
Ο κ. Κωνσταντάς επισήμανε ότι η προκήρυξη αυτή αφορού­σε πρόσληψη προσωπικού, ελάχιστες μέρες πριν το τέλος του έτους! Επίσης, τόνισε ότι ο τρό­πος επιλογής είναι φωτογραφι­κός, ώστε να επιλεγούν υποψή­φιοι μόνο από την πόλη του Γέ­ρακα, αποκλείοντας πολίτες της Παλλήνης και της Ανθούσας. Εί­πε ακόμη, ότι θα μπορούσε η προκήρυξη να γίνει το νέο έτος. στο πλαίσιο του διευρυμένου δήμου, μιας και οι προτεινόμε­νες προσλήψεις αφορούν στην δραστηριότητα των επόμενων χρόνων λειτουργίας της δ ημοτικής αρχής, δηλαδή του νέου δή­μου Παλλήνης!
Ο κ. Ζούτσος δυσανασχέτη­σε, αντέκρουσε τα επιχειρήματα με ελαφρύτητα και γενικά έδωσε την εντύπωση ότι δεν ήταν προετοιμασμένος για ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή σοβα­ρών απόψεων.
Το κλίμα εντάθηκε περαιτέ­ρω όταν ο κ. Κωνσταντάς επιχεί­ρησε να σχολιάσει λεπτομέρειες για τον τρόπο διαγραφής χρεών υδρεύσεως, πλειάδας δημοτών και επιχειρήσεων του Γέρακα. Παρενέβη επίσης ως άμεσα εν­διαφερόμενος  στις συζητήσεις για την λήψη απόφασης περί μη­δενικής αύξησης δημοτικών τε­λών έτους 2011. όπως και στην λήψη απόφασης για έγκριση ετήσιου προγράμματος δράσης (βλέπε τιμών} και προϋπολογι­σμού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Γέρακα (ΚΕΔΓ) για τα έτη 20II και 2012!
Η νέα Καλλικρατική μορφή του νέου δήμου Παλλήνης, που αποτελείται από την Ανθούσα, τον Γέρακα και την Παλλήνη, α­παιτεί συναίνεση και σωστή προετοιμασία των θεμάτων προς συζήτηση στα δημοτικά συμβούλια. Ο κ. Ζούτσος προ­σπάθησε να «περάσει» με έξυ­πνο (ή πονηρό} τρόπο, αποφά­σεις που θα επηρεάσουν στο ά­μεσο μέλλον, την λειτουργία της νέας δημοτικής αρχής! Ο κ. Κωνσταντάς. με συγκροτημένο αντιπολιτευτικό λόγο. εντόπισε τις παρατηρήσεις του κυρίως σε θέματα διαφάνειας!
Η κατάληξη των γεγονότων: Εκνευρίσθηκε ο κ. Ζούτσος, δεν επέτρεψε με αυταρχικό τρό­πο  στον κ. Κωνσταντά να προ­χωρήσει σε ανάλυση των από­ψεων του. κι αυτός αποχώρησε από την αίθουσα, καταγγέλλο­ντας ως «φασιστική» την λειτουργία του δημοτικού συμβου­λίου Γέρακα!

πηγή εφημερίδα ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york