Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μάκης Βορίδης: "Πρόσληψη αλλοδαπών εργαζομένων από τρίτες χώρες στα ΕΛ.ΠΕ."

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με καταγγελίες για την πρόσληψη αλλοδαπών από τρίτες χώρες στα ΕΛ.ΠΕ.  Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στους Υπουργούς Εργασίας και Υποδομών την παρακάτω ερώτηση:
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (15/10/10), τα σωματεία εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ)  καταγγέλλουν ότι ενόψει της επέκτασης και του εκσυγχρονισμού της επιχείρησης,  «…η διοίκηση των ΕΛΠΕ…προσπαθώντας να εφαρμόσουν τη συνθήκη Μπόλκεστάιν, στοχεύουν να προσλάβουν εκατοντάδες ξενόφερτους ανασφάλιστους χαμηλόμισθους εργαζόμενους (από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα), ώστε να κάνουν το έργο τσάμπα…»
Σημειώνεται εξάλλου ότι σήμερα στα ΕΛΠΕ εργάζονται 1000 άτομα και το επόμενο χρονικό διάστημα, ο αριθμός τους πρόκειται να ξεπεράσει τα 2000.
Ερωτάται η κα./ ο κ. Υπουργός:
1. Επιβεβαιώνεται η ουσία του δημοσιεύματος και οι καταγγελίες των εργαζομένων περί της πιθανότητας πρόσληψης εκατοντάδων αλλοδαπών εργαζομένων που προέρχονται από τρίτες χώρες στα ΕΛΠΕ;
2. Πόσοι συνολικά εργαζόμενοι απαιτείται να προσληφθούν ώστε να υλοποιηθεί η επέκταση της επιχείρησης; Πρόκειται σε κάθε περίπτωση να προσληφθούν κατά προτεραιότητα ημεδαποί και κοινοτικοί εργαζόμενοι αντί για εξωκοινοτικούς και αν όχι, γιατί;

Μάκης Βορίδης
Βουλευτής Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york