Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τετραήμερο Ιερό Προσκύνημα Λειψάνων του Αγίου Λουκά στην Παιανία

 

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010, στην πλατεία Κύπρου της Παιανίας, έγινε η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ρώσου του Ομολογητού και Ιατρού, με την πάνδημη συμμετοχή του λαού και του Ιερού Κλήρου, παρουσία του Δημάρχου Παιανίας κ. Δημητρίου Γ. Δάβαρη, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Φορέων και Συλλόγων της πόλης μας. Το Ιερό Λείψανο προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως & Κριμαίας κ.κ Λάζαρου, συνόδευε 10μελής αντιπροσωπεία της Ουκρανικής  Εκκλησίας. Ακολούθως σχηματίσθηκε ιερά πομπή και με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Παιανίας, τα ιερά σεβάσματα μεταφέρθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής Παιανίας όπου τελέσθηκε αρχικά δοξολογία και στη συνέχεια Αρχιερατικός Εσπερινός. Των εκδηλώσεων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ Νικόλαος. 
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος  Δημήτρης Γ. Δάβαρης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως & Κριμαίας κ.κ Λάζαρον  με την  10μελή αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Εκκλησίας συνοδευόμενοι από τον αιδεσιμότατο Μιχαήλ Νικολογιάννη, ιερέα του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής . Η φιλοξενία περιελάμβανε παραδοσιακά κεράσματα, κονιάκ και σπιτικά γλυκίσματα ενώ ο Δήμαρχος απένειμε στον Σεβασμιώτατο ειδική τιμητική πλακέτα του Δήμου μας αλλά και αναμνηστικά δώρα δόθηκαν σ’όλους τους φιλοξενούμενους. Μεγάλη ήταν η συγκίνηση του Μητροπολίτη για τη θερμή φιλοξενία αλλά και την υποδοχή που του επεφύλαξε όλο το προσωπικό του Δήμου.
Κατά  την διάρκεια του τετραήμερου προσκυνήματος του Ιερού Λειψάνου στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής της Παιανίας, συγκινητική ήταν η προέλευση των χριστιανών και ιδιαιτέρως των νέων, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία του Αγίου.
Μετά  το πέρας των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Παιανίας Δημήτριος Γ. Δάβαρης, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Συμφερουπόλεως  & Κριμαίας κ.κ Λάζαρον για την μεγάλη ευλογία που δώρισε στον τόπο και του απένειμε το χρυσό κλειδί της Πόλεως ως επίτιμου δημότη του Δήμου. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york