Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Απεργία αύριο στο δημόσιο τομέα

|

Παραλύει αύριο ο δημόσιος τομέας εξαιτίας της απεργίας της ΑΔΕΔΥ στην οποία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις εφορίες και τα τελωνεία, τις ΔΕΚΟ κ.λπ. Επίσης ανατρέπεται το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών την Πέμπτη, καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν με 4ωρη στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αλλά και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα καμία πτήση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.
Ακυρώσεις Εξαιτίας της στάσης, η Olympic Air ανακοίνωσε την ακύρωση 16 πτήσεων (διπλά σκέλη) εσωτερικού, ενώ για τον ίδιο λόγο η εταιρεία τροποποιεί τις ώρες αναχώρησης σε 18 πτήσεις εσωτερικού, καθώς και σε 13 πτήσεις εξωτερικού.
Από την πλευρά της, η Aegean Airlines ματαίωσε 15 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 18 σκέλη πτήσεων του δικτύου εσωτερικού, καθώς και σε 35 σκέλη πτήσεων του εξωτερικού της δικτύου. Εν τω μεταξύ, σε νέες κινητοποιήσεις προχώρησαν χθες οι απολυμένοι στην πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και από τις 11 το πρωί μέχρι περίπου τη 1 μετά το μεσημέρι, έκλεισαν την κυκλοφορία στην οδό Πανεπιστημίου, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.
Περίπου 1.500 πρώην εργαζόμενοι στην ΟΑ ζητούσαν από την κυβέρνηση την υλοποίηση του νόμου Χατζηδάκη, ο οποίος προέβλεπε την συνταξιοδότηση περίπου 1.100 εργαζομένων και μετατάξεις σε περίπου 2.400 από αυτούς.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με το διευθυντή του υφυπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη και απέσπασαν την υπόσχεση για συνάντηση με τον ίδιο τον υφυπουργό την ερχόμενη Παρασκευή.

imerisia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york