Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Δρούγκας Σταύρος: Το όραμα στη δημαρχία και η φαντασιοπληξία στην αντιπολίτευση

| |

Μετά από μερικές ημέρες “ομολόγησε” ο κ. Βελιώτης ότι αυτός ήταν που κατήγγειλε στο ΣΔΟΕ το Δήμο του Γέρακα παραμονές της εκλογικής αναμέτρησης προκειμένου να ερευνήσουν τις (δικές του) καταγγελίες για δήθεν υπερτιμολογήσεις και άλλες παρανομίες που κατά τον ίδιο έγιναν στην κατασκευή του κτιρίου του Δημαρχείου. Με το παραλήρημά του λοιπόν αυτή τη φορά απασχολείται ο βασικότερος φοροελεγκτικός μηχανισμός του κράτους ενώ δεν αποκλείεται στο κοντινό μέλλον και πάντως πριν τις εκλογές να του μπουν ιδέες και για το ΔΝΤ.

Πράγματι το ΣΔΟΕ επισκέφθηκε το Δήμο Γέρακα στις 29 Σεπτεμβρίου και μετά από λίγες ώρες αποχώρησε χωρίς βέβαια να διαπιστώσει κάτι το μεμπτό. Φυσικά, ο Δήμος του Γέρακα -και το έχει αποδείξει- δεν έχει κάτι να κρύψει ή να φοβηθεί.

Το πρόβλημα είναι στον ίδιο τον κ. Βελιώτη.

Συνεχώς και αορίστως καταγγέλει προς πάσα κατεύθυνση και αρχή διάφορα πράγματα τα οποία μετά από ελέγχους αλλά και τον αντίστοιχο θόρυβο, καταλήγουν εκεί από όπου έχουν ξεκινήσει, δηλαδή πίσω στο τίποτε.

Αυτή τη φορά ο χρόνος που επέλεξε και ο φορέας τον οποίο ενέπλεξε δείχνουν καθαρά την πρόθεση σπίλωσης του αντιπάλου στις εκλογές και πάντως δείχνουν την πολιτική γύμνια του προσώπου. Όμως οι Γερακιώτες τον γνωρίζουν και δεν αποπροσανατολίζονται εύκολα, κάτι που σημαίνει ότι ο κ. Βελιώτης αποσκοπούσε στο να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους της Ανθούσας και της Παλήνης κάτι που σημαίνει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού που «μετέχει» ο Ντι Πιέτρο της αντιπολίτευσης, Σπύρος Κωνσταντάς είναι υποχρεωμένος να πάρει θέση και να αποδοκιμάσει τον υποψήφιό του και συνολικά να πάρει αποστάσεις από την μεθοδολογία της λάσπης στον ανεμιστήρα στην προεκλογική περίοδο. Αν το πράξει θα πρέπει και να τον διώξει από το ψηφοδέλτιο της παράταξής του. Αν δεν το πράξει τότε αναλαμβάνει απόλυτα την ευθύνη για την πυροδότηση του πολιτικού κλίματος στην προεκλογική περίοδο και θα χρεωθεί αυτή την πολύ αρνητική επιλογή αφού οι δημότες αναζητούν αντιπαράθεση με προτάσεις και όχι συγκρούσεις για να κρυφτεί η παντελής απουσία προγράμματος.

ΥΓ.
Εκείνο που ενδιαφέρει τον κ. Βελιώτη είναι ο θόρυβος. Κάποια σκιά ή κάποιος ψίθυρος θα απομείνει, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ μέθοδο. Έχει όμως αφοσιωθεί τόσο στον ρόλο του “αγγέλου της κάθαρσης” που έχει απονείμει στον εαυτό του, ώστε ο “καταιγισμός των ιδεών” να τον εμποδίζει να κάνει απλές πράξεις της πρακτικής αριθμητικής για να βρει πόσο κόστισε το Δημαρχείο.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

ΠΡΟΣΘΕΣΗ
ΥΠΟΓΕΙΟ 2.300 τ.μ.
ΙΣΟΓΕΙΟ 1.200 τ.μ.
1ος ΟΡΟΦΟΣ 1.100 τ.μ.
ΣΥΝΟΛΟ 4.800 τ.μ.

Κόστος κατασκευής: 7.674.412€

ΔΙΑΙΡΕΣΗ

7.674.412€ / 4.800 τ.μ. = 1.598 €/τ.μ.

Το κόστος αυτό είναι ακόμη μικρότερο, καθώς από αυτό πρέπει να αφαιρεθεί το κόστος της μελέτης (383.000€), τα τοιχία βάθους 6 μέτρων για τη στήριξη, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η ειδική κατασκευή, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα συστήματα εξαερισμού – κλιματισμού, ο υποσταθμός της ΔΕΗ και πολλά άλλα τα οποία αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα οποία ο κύριος Βελιώτης δεν τα κατάλαβε. Για λόγους μικροκομματικού ωφέλους προφανώς συγκρίνει το δημαρχείο με το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας για να υποστηρίξει ότι το δεύτερο κόστισε λιγότερο. Ξεχνά ο κύριος Βελιώτης να αναφερθεί στο ότι στο κτίριο της Εθνικής Τράπεζας έγινε μετασκευή.

Με μία απλή «ακροβασία» τετραπλασιάζει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο για να δυσφημίσει το έργο μη έχοντας να παρουσιάσει κάποια πρόταση.

Διατελούμε εν αναμονή του νέου επεισοδίου που θα γεννήσει το μυαλό του υποψηφίου του κυρίου Κωνσταντά.

Δρούγκας Σταύρος
Αντιδήμαρχος Γέρακα
Αναπληρωτής πρόεδρος επιτροπής παραλαβής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york