Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Καθαρισμός Παραλίας Σχινιά από μαθητές



«ΜΙΚΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ… ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ»!

Οι επιπτώσεις των μικρών σκουπιδιών στα θαλάσσια ζώα

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Τo Σάββατο 2 Οκτωβρίου, το MEDASSET* σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ, πραγματοποίησε εκστρατεία ευαισθητοποίησης με θέμα τις επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή από τη ρύπανση στις παραλίες, με τίτλο «Μικρά Σκουπίδια… κι όμως Σκοτώνουν!». Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε για 13η συνεχή χρονιά.

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Δράσης στο Πεδίο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή 55 μαθητών Λυκείου του τμήματος International Baccalaureate I των Εκπαιδευτηρίων ΔΟΥΚΑ και με τη συνεργασία του Δήμου Μαραθώνα στην παραλία του Σχινιά. Φέτος συμμετείχε ενεργά και η Αντιδήμαρχος, υπεύθυνη σε θέματος Περιβάλλοντος, Κατερίνα Καλέμη-Τσαντούλη με την οικογένειά της.

Η δράση στο πεδίο ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί, με μια επί τόπου παρουσίαση για τις επιπτώσεις που προκαλεί η ρύπανση από τα «μικρά σκουπίδια» στα θαλάσσια ζώα. Ακολούθησε η πρακτική εκτέλεση της δραστηριότητας με καθαρισμό της παραλίας. Αφού όλοι εξοπλίστηκαν με γάντια, σακούλες και έντυπα καταγραφής, ξεκίνησε ο καθαρισμός.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενδιαφέρον στο πρόγραμμα και ενθουσιάστηκαν με τον συνδυασμό μάθησης και προσφοράς εθελοντικής εργασίας. Καλύφτηκε τμήμα της παραλίας μήκους περίπου 1.000μ και φάρδους 5μ ενώ συγκεντρώθηκαν 9 σακούλες απορριμμάτων με «μικρά σκουπίδια». Βρέθηκαν αμέτρητα πλαστικά καλαμάκια, περιτυλίγματα και καπάκια αναψυκτικών και πάνω από 6.000 αποτσίγαρα!

Κάθε χρόνο εκατομμύρια θαλάσσια ζώα και πουλιά βρίσκουν τραγικό θάνατο από τη ρύπανση, αλλά τα δικά μας «μικρά σκουπίδια», αυτά που αφήνουμε απερίσκεπτα στις παραλίες, είναι και τα πιο καταστροφικά!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york