Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αντιπλημμυρικά έργα Αχαρνών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

      Με  ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού  Συμβουλίου Ανατολικής Αττικής, μετά από εισήγηση του Νομάρχη Λ. Κουρή, εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής του δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στις περιοχές Αγίας Άννας και Γερόβουνου του Δήμου Αχαρνών προϋπολογισμός 8.475.000 ευρώ.
      Η εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου κρίνεται απαραίτητη για την αντιμετώπιση συχνών πλημμυρών στις περιοχές του νοτιοδυτικού τμήματος του Δήμου Αχαρνών λόγω έλλειψης δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.
      Με  την ολοκλήρωση του έργου οι ανωτέρω  περιοχές θα αποκτήσουν σύγχρονο, ασφαλές και αξιόπιστο σύστημα διαχείρισης των ομβρίων το οποίο παράλληλα δεν υπερβαίνει τις δυνατότητες του αποδέκτη του Κηφισού ποταμού.
      Το  έργο θα εκτελεστεί από την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής με βάση μελέτη που έχει εκπονήσει ο Δήμος  Αχαρνών. Με την ολοκλήρωση του έργου θα παραδοθεί δίκτυο ομβρίων 3.034 μέτρων με δεξαμενή ανάσχεσης ωφελίμου 8000 κυβ. μέτρων και  καθώς διατάξεως μερισμού της παροχής με υπερχειλιστή ούτως ώστε να γίνεται ρύθμιση της παροχής σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.       

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york