Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Δυναμική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ΚΥ Καλυβίων

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


      Με  δυναμική συμμετοχή ανταποκρίθηκαν οι πολίτες  στο κάλεσμα του Δήμου σε συγκέντρωση στο Κέντρο Υγείας Καλυβίων σήμερα το πρωί, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχή αποψίλωση του ιατρικού προσωπικού και την υποβάθμιση της λειτουργίας του.
      Ο δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στη συγκέντρωση αφού ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν, σημείωσε ότι σήμερα το Κέντρο Υγείας έχει μείνει μόνο με τέσσερις γιατρούς - από δέκα τέσσερις γιατρούς και επτά επισκέπτες που είχε πριν. Και την περασμένη Παρασκευή έφυγε και ο καρδιολόγος, ενώ μπορούσαν να ανανεώσουν τη σύμβασή του τουλάχιστον για ένα ακόμη τρίμηνο ώστε να μην απογυμνωθεί τελείως το Κέντρο Υγείας.
        «Επειδή λοιπόν το ποτήρι ξεχείλισε», τόνισε ο Π. Φιλίππου, «θέλω να απαντήσω  σ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι δεν έχουμε κάνει τίποτε μέχρι τώρα για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Μετά από δικά μας υπομνήματα διαμαρτυρίας, βουλευτές της περιοχής από όλα τα κόμματα έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στους αρμόδιους υπουργούς και στην τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας.  Μετά τις δικές μας διαμαρτυρίες το Κέντρο Υγείας στελεχώθηκε και λειτούργησε σε δύο βάρδιες. Και ενώ είχε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας, σήμερα, μετά και τις τελευταίες απολύσεις, κατάντησε να είναι ένα περιφερειακό ιατρείο. Δεν μας ενδιαφέρουν οι εκλογές, μας ενδιαφέρει να διασφαλίσουμε ικανοποιητικές υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες και θα αγωνιστούμε για τη στελέχωση τόσο του Κέντρου Υγείας  όσο και των περιφερειακών ιατρείων της περιοχής».
      «Ακόμη  και ο διοικητής του «Σωτηρία»  που είχε το δικαίωμα να ανανεώσει  τη σύμβαση του καρδιολόγου για  άλλους τρεις μήνες, δεν προχώρησε  για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. Τι παιχνίδια, τι προεκλογικές σκοπιμότητες παίζονται δεν το ξέρουμε, αλλά μάλλον όλοι τις καταλαβαίνουμε» κατέληξε ο κ. Φιλίππου. 
      Στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά αιτήματα της Δημοτικής Αρχής, καθώς και των συλλόγων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των γειτονικών δήμων και κοινοτήτων, τα οποία διατυπώθηκαν σε ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας και είναι τα εξής:
  • Παράταση της σύμβασης του καρδιολόγου που απολύθηκε πρόσφατα από το Κέντρο Υγείας
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας με τρεις γιατρούς Γενικής Ιατρικής, καθώς και με παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινολόγο, οδοντίατρο, μικροβιολόγο, ελεγκτές  για τα ταμεία και διοικητικούς υπαλλήλους
  • Άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας σε 24ωρη βάση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νέου Δήμου Σαρωνικού
  • Στελέχωση και λειτουργία σε καθημερινή βάση των Περιφερειακών Ιατρείων Αναβύσσου, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας
  • Εγκατάσταση μόνιμης κινητής μονάδας ΕΚΑΒ στελεχωμένης με το απαραίτητο προσωπικό.
   Μετά  το τέλος της ομιλίας του δημάρχου Καλυβίων, σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Αλέξης Μητρόπουλος, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής  Αττικής Γιώργος Βαρεμένος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Μανώλης Κατσούλης, ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Μπιθυμήτρης και ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, οι οποίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των πολιτών και του Δήμου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλυβίων ώστε να εξυπηρετήσει όχι μόνο το νέο Δήμο Σαρωνικού αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
   Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής  της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, ο πρόεδρος  της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Μανώλης Τσαλικίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαρωνίδας Ανδρέας Πέγκας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής  Νικολέτα Καπερώνη και Γιάννης Παναγόπουλος.
   Επίσης, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με επιστολή που απέστειλαν ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος και ο νομάρχης Ανατ. Αττική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york