Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Παντελής Ασπραδάκης: Ένας χρόνος Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Ένας χρόνος Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

Για τον πολίτη, για την πατρίδα

Από τον Παντελή Ασπραδάκη
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Περιφέρειας Αττικής

Έχουν περάσει δώδεκα μήνες από τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, καταβάλλοντας όλο αυτό το διάστημα σκληρή προσπάθεια για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.

Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ήταν «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» και με αυτό το σύνθημα πορεύτηκε σε ένα δύσκολο έργο αναμόρφωσης και αναδιάρθρωσης, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, αφού πριν από 12 μήνες η Ελλάδα είχε χάσει πλήρως την αξιοπιστία της, τόσο απέναντι στους πολίτες της όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να μειώσει το έλλειμμα και περιόρισε τις λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου. Ενίσχυσε τη δημιουργική επιχειρηματικότητα, προχώρησε στην περαίωση των οφειλών για την προστασία του υπερχρεωμένου νοικοκυριού και την ενίσχυση του επιχειρηματία, άνοιξε νέους δρόμους για μεγάλες επενδύσεις.

Έφερε μια τομή στην Αυτοδιοίκηση με την ψήφιση του «Καλλικράτη», θέσπισε την καθολική υπαγωγή στο ΑΣΕΠ όλων ανεξαιρέτως των προσλήψεων, προχώρησε για πρώτη φορά στην εντατική πάταξη της φοροδιαφυγής και κατόρθωσε τη μείωση της τιμής 6.500 φαρμάκων μέσα στο 2010, κατά 25% περίπου σε συνδυασμό με τη μείωση των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων. Όλα αυτά με στόχο τη διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς!

Αυτά είναι κάποια από όσα έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στους 12 μήνες που πέρασαν. Με νομοσχέδια-τομές, που εδώ και δεκαετίες δεν τόλμησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να εφαρμόσουν. Φυσικά το εγχείρημα για έξοδο από την οικονομική κρίση είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με αποτέλεσμα τα σκληρά -πλην αναγκαία- μέτρα.

Οι πολίτες της χώρας ζουν μια δύσκολη καθημερινότητα. Δείχνουν ταυτόχρονα όμως να στηρίζουν την προσπάθεια αυτή, γιατί γνωρίζουν ότι οι δυσκολίες είναι μονόδρομος για την εξυγίανση της χώρας, εξαιτίας των κακών χειρισμών του παρελθόντος.

Οι πολίτες κατανοούν ότι σαφώς υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση, ίσως τη χειρότερη που έχει γνωρίσει η Ελλάδα. Οι επικριτές είναι πολλοί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Η στήριξη των πολιτών όμως είναι μια πραγματικότητα και το ελπιδοφόρο μήνυμα που έρχεται είναι ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη πλέον να πάρει τις τύχες της στα χέρια της, να αλλάξει, να γίνει πιο ανταγωνιστική, να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες για ένα καλύτερο μέλλον.

Από τη μεριά μου, στον πρώτο μου χρόνο ως βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, και ως μέλος δύο Επιτροπών, της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αλλά και της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, προσπάθησα -πάντα δίπλα στον πολίτη- να μεταφέρω, εντός του Κοινοβουλίου, τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών για ελλείψεις σε υποδομές, για ποιότητα ζωής.

Με ερωτήσεις όπως για την έλλειψη νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, για τη μόλυνση του Περιβάλλοντος σε Ελευσίνα και τις γύρω περιοχές, για θέματα καθημερινότητας αλλά και παρεμβάσεις μέσα και έξω από την Βουλή, για μια σειρά θεμάτων, συμμετείχα στον προβληματισμό του πολίτη της Περιφέρειάς μας για χρόνια προβλήματα που απαιτούν λύσεις. Ενώ, αφουγκράζοντας την αγωνία του κόσμου για την δύσκολη οικονομική συγκυρία προσπάθησα να μεταφέρω τις φωνές του πολίτη, τους προβληματισμούς και τις σκέψεις για την καθημερινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαι σίγουρος ότι οι αλλαγές και οι καινοτομίες που εφαρμόζονται από την Κυβέρνηση θα βοηθήσουν αποφασιστικά και την περιφέρεια Αττικής.

Άλλωστε αυτές οι αλλαγές στηρίζονται σε νέα, γερά, υγιή θεμέλια. Στηρίζονται σε αρχές και ιδέες όπως η λογοδοσία, η διαφάνεια, η ευνομία, η αποτελεσματικότητα, η Δημοκρατία, ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα!

Με αυτές τις αρχές και τις ιδέες θα πορευτούμε και το επόμενο διάστημα.

Για τον πολίτη, για την πατρίδα!

Παντελής Ασπραδάκης

Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Περιφέρεια Αττικής

Τηλ.επικ. 2106669332 - Email: info@aspradakis.gr

http://pantelis.aspradakis.gr/press/36/144

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york