Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

| |

  Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καπετανέας παραβρέθηκε  στη  Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την  οποία διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της Παραλίας του Σαρωνικού.
Εισηγητές  ήταν η Μαριλένα Ιατρίδου από το Φάληρο και ο Δημήτρης Καυδιανός από τον ΄Αλιμο. Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και πρώην Πρόεδρος του Ε΄Τμήματος Συμβουλίου Επικρατείας Μιχάλης Δεκλερής, ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης και ο Πάνος Τότσικας από το Παννατικό Δίκτυο.
      ΄Ολοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στα νέα  σχέδια για το Ελληνικό και όλο  το παραλιακό μέτωπο και τον Υμηττό που προαναγγέλθηκαν και θα πραγματοποιηθούν με την εταιρία Qatar Holdings.  Προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου οδικού δικτύου, στη δυτική πλευρά του Υμηττού, που θα περιλαμβάνει την επέκταση της Αττικής Οδού στον ορεινό όγκο πάνω από τους Δήμους Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης και διαμέσου του Δήμου Ελληνικού θα καταλήγει, αρχικά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της πρώην Αμερικανικής Βάσης και στη συνέχεια στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος, στην περιοχή του Αγίου Κοσμά.  ΄Ετσι θεωρούν ότι θα εξυπηρετούνται με το νέο οδικό δίκτυο οι τουριστικές και εμπορικές εγκαταστάσεις της παραλιακής ζώνης, οι οποίες προβλέπεται να περιλαμβάνουν μαρίνα ελλιμενισμού θαλαμηγών που θα χρησιμοποιείται ως βάση για κρουαζιέρες στο Αιγαίο, ξενοδοχείο πλωτό Καζίνο, μίνι αεροδρόμιο για τα lear jet  και τα ιδιωτικά σκάφη των επισκεπτών. 
Για την  σύνδεση της παραλιακής ζώνης  της Ν.Αθήνας με το αεροδρόμιο των  Σπάτων εμφανίζονται δύο εκδοχές: είτε με την οδό Βάρης-Κορωπίου, είτε με την δημιουργία νέου οδικού άξονα  Ελληνικού-Αεροδρομίου Σπάτων μέσω σήραγγας στον Υμηττό, στα όρια Αργυρούπολης – Γλυφάδας.
Είναι προφανές ότι τα νέα σχέδια που προωθούνται  στο Ελληνικό, στο παραλιακό μέτωπο και στον Υμηττό, όπως ρητά ανέφερε  ο Πρόεδρος Μιχάλης Δεκλερής είναι  παράνομα, είναι δημόσια γη, δεν  εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και είναι προφανές ότι δεν χρειαζόμαστε θαλαμηγούς και καζίνα, αλλά ελεύθερες παραλίες και προστασία του Υμηττού, του μοναδικού πλέον πνεύμονα της Αττικής.
Κάλεσε όλους  τους φορείς, δημάρχους, ενεργούς πολίτες  να κινητοποιηθούν και να μην αφήσουν να περάσουν αυτά τα σχέδια.
      Ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας στην τοποθέτησή του είπε ότι ως απλός πολίτης, ως αντιπολίτευση, αλλά και ως Δήμαρχος αγωνίζεται για ελεύθερες  παραλίες προσβάσιμες στον λαό  και  συντάσσεται με τους αγώνες της Συντονιστικής Επιτροπής γιατί η παραλιακή ζώνη, ο Υμηττός, το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york