Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Δήλωση του Αντιδημάρχου Γέρακα Γιάννη Λεστάκη: Η αλήθεια για την αποχέτευση στο Γέρακα

| |

Τον περασμένο  Αύγουστο, παραχώρησα συνέντευξη στην εφημερίδα της περιοχής μας «ΝΕΟΛΟΓΟΣ», όπου μεταξύ άλλων απαντούσα στον μέχρι σήμερα Δήμαρχο Παλλήνης, τον  κ. Κωνσταντά, για τα όσα είπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης για την αποχέτευση στο Δήμο του Γέρακα. Εκεί τόνιζα ανάμεσα στα άλλα, πως αντιπαραθέσεις που στηρίζονται σε ψέματα και λογοπλαστικές αλχημείες δεν αρμόζουν σε έναν σύγχρονο δήμαρχο. Όμως ο κ. Κωνσταντάς συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα. Ο ίδιος απέφυγε να απαντήσει ευθέως στα όσα είπα, δεν έπραξαν όμως το ίδιο και οι συνεργάτες του, που κατέφυγαν σε δημόσιες αναφορές ψευδείς και ανυπόστατες για το θέμα της αποχέτευσης στο Δήμο Γέρακα, συκοφαντικές και υβριστικές για το πρόσωπό μου.
Κατανοούμε  το δέος που αισθάνονται ορισμένοι  απέναντι στο σημαντικό έργο που  έχει επιτελέσει τα τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή στο Γέρακα, την  αγωνία που προκαλεί η ανεπάρκεια και το φόβο απέναντι στο επικείμενο εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Νοεμβρίου. Η ταραχή, τους οδηγεί στην αμετροέπεια και ενίοτε στη λασπολογία και την αθλιότητα.
Το έργο της  αποχέτευσης που έχει ολοκληρωθεί στο Δήμο του Γέρακα είναι συγκεκριμένο και απτό. Όσο και να προσπαθήσει κανείς να το αμφισβητήσει, να το απαξιώσει ή να το υποβαθμίσει, η εικόνα είναι καθαρή και η πραγματικότητα αναμφισβήτητη. Η αποχέτευση ακαθάρτων έχει ήδη εξυπηρετήσει ένα σημαντικό τμήμα της πόλης, και παρά τις τεχνικές δυσκολίες, συνεχίζουμε την ένταξη περισσότερων ιδιοκτησιών στο δίκτυο.
Τα δίκτυα αποχέτευσης των ακαθάρτων τα οποία έχουν μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί  αποχετεύουν 1.500 ιδιοκτησίες. Στα δίκτυα αυτά πραγματοποιούνται και προστίθενται καθημερινά νέες συνδέσεις. Επιπλέον, υπάρχουν δύο νέες μελέτες οι οποίες είναι σε εξέλιξη και αφορούν στις περιοχές Γαργητού Ι και Γαργητού ΙΙ που αποχετεύουν ακόμη 500 ιδιοκτησίες. Είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση το γεγονός ότι το τμήμα της πόλης που εκτείνεται άνω της Αττικής Οδού και είναι εντός σχεδίου αποχετεύεται. Το τμήμα αυτό μαζι με ένα τμήμα της γειτονιάς του Σταυρού, αποτελεί το 41,2% του Γέρακα. Πρόκειται για έργο που ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει. Έχει οδό και αριθμό.
Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τη λύπη μου  για την τακτική ορισμένων, οι οποίοι ενώ ευαγγελίζονται και ενίοτε διατυμπανίζουν τις προθέσεις τους για την ανάδειξη και την προβολή του Γέρακα δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να προσπαθούν, ανεπιτυχώς βέβαια, να απαξιώνουν και να λοιδωρούν την πόλη τους.


Δείτε και αυτό

Ποια είναι τελικά η αλήθεια για την αποχέτευση στο Δήμο Γέρακα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york