Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Παιδειατροφή στην Ανάβυσσο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Οι  καιροί αλλάζουν το ίδιο και εμείς…
Το  β’ εξάμηνο του  Ευρωπαϊκού  προγράμματος  Παιδειατροφή by Epode ξεκίνησε δυναμικά στο Δήμο Αναβύσσου . Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς την πρώτη μέρα του αγιασμού στο νεοσύστατο κτίριο του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Αναβύσσου έγινε ενημέρωση του εν λόγω προγράμματος και μοιράστηκαν πάνω από 100  ενημερωτικά έντυπα στους γονείς  με χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμα αλλά και την θεματική ενότητα αυτού του εξαμήνου που είναι αφιερωμένο στις θρεπτικές ιδιότητες των λαχανικών.
  Η Αναπληρώτρια  Δήμαρχος και Υπεύθυνη  του Τομέα Κοινωνικής  Πολιτικής& Πολιτισμού  του Δήμου Αναβύσσου    κα Τσιακάλου Αναστασία δήλωσε για το πρόγραμμα τα εξής:  
      Αφού  σας ευχηθούμε  μια καλή νέα σχολική χρονιά  θεωρούμε  ότι πρωταρχικό καθήκον όλων μας είναι όχι μόνο να βελτιώνουμε τις συνθήκες της δικής μας ζωής αλλά να θέτουμε και τις προϋποθέσεις που θα εγγυηθούν τη βιώσιμη ανάπτυξη των επόμενων γενεών.
          Η διατροφή είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της υγείας των παιδιών. Παίζει καθοριστικό ρόλο  για τη σωστή ανάπτυξη μιας και τα τελευταία χρόνια τα ποσοστά κατανάλωσης μη ισορροπημένης διατροφής αυξάνονται όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα η παιδική παχυσαρκία να αποτελεί στις μέρες μας έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους δημόσιας υγείας.
      Το  Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής& Πολιτισμού του Δήμου μας, σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πρόληψης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας ‘Παιδειατροφή by Epode ’ επικεντρώνεται στην προώθηση μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής με απώτερο στόχο την πρόληψη παρέχοντας ένα  πλέγμα  χρήσιμων  και εξειδικευμένων   συμβουλών ανά ενότητες σε θέματα διατροφικών γνώσεων.    
  
                                                                                                               Με εκτίμηση
Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος
Πρόεδρος του Παιδικού Σταθμού
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ


Πληροφορίες για το Παιδειατροφή by Epode: Στον Δήμο Αναβύσσου στην κα Μαριλένα Καμπουροπουλου (Κοινωνική Ανθρωπολόγος) Τοπική Υπεύθυνη Προγράμματος  Τηλ: 22910-41222

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york