Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Πέτρου Φιλίππου με κατοίκους στη Φέριζα

| | |

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

      Συνάντηση με το Σύλλογο Φέριζας και κατοίκους  της περιοχής είχε χθες το απόγευμα ο Πέτρος Φιλίππου, υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Σαρωνικός Συνεργασία» και συζήτησαν για ζητήματα που τους απασχολούν - όπως αυτό της ένταξης της περιοχής στο σχέδιο πόλης, τη συγκοινωνία -  καθώς και τις λύσεις που έχει δρομολογήσει για αυτά η σημερινή δημοτική αρχή των Καλυβίων.
      Έγινε ανασκόπηση των έργων που έχουν  γίνει στην περιοχή τα τελευταία  χρόνια, όπως η ολοκλήρωση κατασκευής δικτύου ύδρευσης, τα έργα οδοποιίας, η πρόσθεση και τρίτου δρομολογίου της δημοτικής συγκοινωνίας στην περιοχή της Φέριζας, η συμβολή του Δήμου στην κατασκευή του Πνευματικού Κέντρου και στην αποπεράτωση κατασκευής του ιερού ναού της Παναγίας.
      Η συζήτηση όμως επικεντρώθηκε  στον αυθαίρετο τρόπο, από πλευράς  Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ένταξης όλης της περιοχής, ως Α΄ Ζώνη αρχαιολογικής προστασίας. Ο χαρακτηρισμός είναι παντελώς αυθαίρετος, διότι όπως εξήγησε ο δήμαρχος και αρχαιολόγος Πέτρος Φιλίππου  δεν έχει τόσες σπουδαίες αρχαιότητες,  που να δικαιολογούν έναν τέτοιο αυστηρό χαρακτηρισμό. Ο Δήμος Καλυβίων  έχει υποβάλλει τεκμηριωμένη πρόταση, καταγράφοντας όλες τις αρχαιότητες και καταφεύγοντας σε διεθνή βιβλιογραφία, προκειμένου να ζητήσει την άρση του χαρακτηρισμού ή την τροποποίησή του. Δυστυχώς η απάντηση της Αρχαιολογικής υπηρεσίας ήταν αρνητική. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει το αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού διεκδικώντας την αλλαγή του αρχαιολογικού χαρακτηρισμού, που αποτελεί και το πρώτο βήμα για να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο.
      Τέλος ο κ. Φιλίππου διαβεβαίωσε τους κατοίκους, ότι αν ο «Σαρωνικός Συνεργασία», μετά τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, είναι η δημοτική αρχή του Δήμου Σαρωνικού, θα εξακολουθήσει να αναζητά και να δρομολογήσει λύσεις για τα προβλήματα της περιοχής της Φέριζας, όπως άλλωστε γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.
      Στη διάρκεια της συνάντησης παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμου Σαρωνικού Ελένη Παπακομιανού – Γρηγοριάδη, Παναγιώτης Αλεξανδράκης, Αλέκος Αθανασόπουλος, Μιχάλης Αδάμης Γιώργος Σωφρόνης, Γιώργος Μπολιεράκης, Αντζυ Σπονδυλίδη και Μάρθα Συριανάκη.

Φωτογραφία: atticanews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york