Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Σημαντική Απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αν. Αττικής για τη αντιπλημμυρική προστασία της επέκτασης της Πόλης Κορωπίου Δήλωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας κ. Αντώνη Ντούνη

Με την  έγκριση της  Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΝΑΑΑ και του Δήμου Κρωπίας για την εκπόνηση μελέτης με τίτλο « Μελέτη αποχέτευσης ομβρίων υδάτων πόλεως Κορωπίου -Τμήμα εντός σχεδίου και επέκτασης υφιστάμενου σχεδίου πόλης» (αρ. Απόφασης 226/10) το Κορωπί αντιμετωπίζει ένα μεγάλο ζήτημα της αντιπλημμυρικής του προστασίας στην περιοχή της επέκτασης της πόλεως Κορωπίου ( Τόχι, Αγ. Πάντες κ.α) αλλά και των εφαπτόμενων στην περιοχή τμημάτων εντός σχεδίου 1932. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.023.000,00 € ( με αναθεώρηση και ΦΠΑ). H Noμαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής συμμετέχει με ποσοστό 2/3 του προϋπολογισμού δηλ. με το ποσό των 682.000,00€ και ο Δήμος Κρωπίας με το ποσό των 341.000,00€ .  
Ο  Πρόεδρος  του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, πολιτικός μηχανικός κ. Αντώνης Ντούνης με αφορμή την προσπάθεια ιδιωτικών συμφερόντων να αναβάλουν την παραπάνω απόφαση του ΝΣ και να επηρεάσουν αρνητικά την κρίση των μελών του, έκανε  την ακόλουθη δήλωση :
«Την Δευτέρα 30 Αυγούστου αναγκάστηκα εκτάκτως να παρευρεθώ στην συνεδρίαση του Ν.Σ προκειμένου να υπερασπίσω τα συμφέροντα του Δήμου Κρωπίας από την παρουσία εκπροσώπου ιδιωτικής εταιρίας, που προσπάθησε να επηρεάσει την κρίση των μελών του ΝΣ και να αναβάλλουν τη συζήτηση του θέματος της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του Κορωπίου. Όπως τόνισα στη συνεδρίαση του Ν.Σ η εταιρεία αυτή δεν έχει πλέον καμία σχέση με τις μελέτες του Δήμου μας και μάλιστα με την συγκεκριμένη μελέτη ομβρίων που αφορά την επέκταση σχεδίου πόλεως Κορωπίου. Η σύμβαση, που είχε συναφθεί με την εταιρία από παλιά έχει διαλυθεί προ διμήνου. Αλλά και όσο ίσχυε ουδέποτε η εν λόγω εταιρεία είχε κάνει μελέτη για την συγκεκριμένη περιοχή επέκτασης πόλεως Κορωπίου. Είμαστε σε δικαστική φυσικά διαμάχη με την εταιρεία για την σύμβαση της Αποχέτευσης Ακαθάρτων-Ομβρίων της περιόδου 1989. Θα ήθελα επίσης  να απευθυνθώ  προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και τους υποψηφίους  Δημάρχους Κορωπίου και να τους καλέσω να ψάξουν να βρουν απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα -γεγονότα : Ποιος ειδοποίησε τους εκπροσώπους της εταιρείας να παρευρίσκονται στο Ν.Σ; Ποιοι πραγματικά έχουν συμφέρον αυτή την περίοδο να μην προχωρήσει ένα τόσο σημαντικό έργο για τους πολίτες του Κορωπίου; Ποιοι τελικά τηλεφώνησαν και προσπάθησαν να επηρεάσουν μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου; Τέλος, διαβεβαιώνω του δημότες του Κορωπίου ότι θα είμαι συνεχώς μαζί με τους συναδέλφους μου στην πρώτη γραμμή για να υπερασπίζω τα συμφέροντα της πόλης μου».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york