Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Γόνιμο και δημοκρατικό προεκλογικό διάλογο προτείνει η κ.Χριστίνα Χριστοφάκη

| | | | |


ΠΡΟΣ :
Υποψήφιο Δήμαρχο Σαρωνικού κο. Νίκο Βολάκο
Υποψήφιο Δήμαρχο Σαρωνικού κο. Σταμάτη Γκίνη
Υποψήφια Δήμαρχο Σαρωνικού κα. Νικολέτα Καπερώνη
Υποψήφιο Δήμαρχο Σαρωνικού κο. Γιώργο Μπιθυμήτρη
Υποψήφιο Δήμαρχου Σαρωνικού κο. Πέτρο Φιλίππου

11 Αυγούστου 2010

Αγαπητοί Φίλοι και Φίλες,
Παίρνω την πρωτοβουλία να αποστείλω σε όλους όσοι έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να διεκδικήσουν το αξίωμα του Δημάρχου του Νέου Δήμου Σαρωνικού, την παρούσα επιστολή, καθώς πιστεύω ότι όλοι επιθυμούμε να πραγματοποιηθεί ένας έντιμος και καθαρός προεκλογικός αγώνας τους επόμενους δύο μήνες.
Ως επικεφαλής του Συνδυασμού «Ζούμε Μαζί στο Δήμο Σαρωνικού», σας καταθέτω την πρότασή μας για τον τρόπο δράσης και λειτουργίας που μπορούμε να υιοθετήσουμε από κοινού κατά το δίμηνο της προεκλογικής περιόδου, δίνοντας τη δυνατότητα για έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο.
Θεωρώ υποχρέωση όλων μας να συμφωνήσουμε σε δράσεις και ενέργειες που θα σέβονται τη ζωή και την αξιοπρέπεια των πολιτών, θα μειώνουν δραστικά τα φαινόμενα συναλλαγών και θα προάγουν το διάλογο επάνω σε θέσεις και προτάσεις για το Νέο Δήμο Σαρωνικού, με βάση το Πρόγραμμα «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», ο νέος Δήμος δε θα έχει καμία σχέση με το «χτες» και σίγουρα θα απαιτεί από όλους μας σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καθαρές κουβέντες.
Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στην πρόσκλησή μας και θα υπάρξει κοινός τόπος και συμφωνία για όρους και κανόνες αποδεκτούς από όλους.
Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις και τις απόψεις σας προκειμένου να δρομολογήσουμε διαδικασίες συνεννόησης γύρω από τα θέματα αυτά.
Με εκτίμηση
Χριστίνα Χριστοφάκη
Υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Σαρωνικού
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
«ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»
Με επικεφαλής την Υποψήφια Δήμαρχο,
κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΜΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
Η δημιουργία του νέου Δήμου Σαρωνικού, μέσου του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», επιφέρει μεγάλη αλλαγή στο σύνολο των λειτουργιών και των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, και απαιτεί από όλους μας σοβαρότητα, υπευθυνότητα και συνέπεια στους στόχους που έχουν τεθεί.
Οφείλουμε, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να αποδείξουμε έμπρακτα ότι πιστεύουμε στη νέα αρχή που γίνεται στην περιοχή μας, ότι έχουμε θέσεις και όραμα για ένα Δήμο πρότυπο και ταυτόχρονα ότι σεβόμαστε τους πολίτες και το διάλογο. Έναν διάλογο με αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων , μακριά από λαϊκισμούς, μικροπολιτική και ξεπερασμένες από τη Δημοκρατία και τους πολίτες τακτικές και πρακτικές.
Καταθέτουμε την πρόταση, σήμερα, πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης της προεκλογικής περιόδου, την 7η Σεπτεμβρίου, και καλούμε όλους τους συνδυασμούς να τοποθετηθούν.
Ως υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού και ως συνδυασμός «Ζούμε μαζί στον Δήμο Σαρωνικού» δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τις προτάσεις που καταθέτουμε, οι οποίες αφορούν την ομαλή ζωή της περιοχής και το σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και ό,τι συμφωνηθεί ομόφωνα για τις διαδικασίες του προεκλογικού αγώνα.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
- Την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για απαγόρευση ανάρτησης πανό, αφισών/γιγαντοαφισών και τη συνετή χρήση γιγαντοαφισών στους επιτρεπόμενους χώρους αποφεύγοντας αλόγιστη ρύπανση του περιβάλλοντος και περιττές δαπάνες.

- Περιορισμένο αριθμό αφισών να δικαιούνται να αναρτούν οι συνδυασμοί μόνο σε χώρους όπου πραγματοποιούν εκδηλώσεις και μόνο κατά τη διάρκεια αυτών, σε εκλογικά κέντρα των συνδυασμών και σε ειδικά πλαίσια που θα τοποθετηθούν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, όπου θα παρουσιάζονται ισότιμα όλοι οι συνδυασμοί.

- Τη μη χρησιμοποίηση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, με εξαίρεση τις εκδηλώσεις κάθε συνδυασμού και αυστηρά στο χώρο και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους.

- Τη μη ρήψη φυλλαδίων και φέιγ βολάν σε δημόσιους χώρους και την ευθύνη κάθε παράταξης να επαναφέρει τους δημόσιους χώρους που θα διοργανώσει εκδηλώσεις, στην κατάσταση που θα τους παραλάβει.

- Να αποφύγουμε την έκδοση αυτοκόλλητων λόγω της ρύπανσης που αυτά προκαλούν σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες.

- Την αναστολή διανομής εντύπων ή την έμμεση ή άμεση διαφήμιση από τις διοικήσεις των παλαιών Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής.

- Τη διοργάνωση 5 ανοιχτών συζητήσεων (μία σε κάθε δημοτική ενότητα) με τους επί κεφαλής όλων των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. Οι συζητήσεις να γίνουν με συντονιστές κοινής αποδοχής, ίσο χρόνο τοποθέτησης για όλους τους υποψηφίους και ερωτήσεις που θα γίνονται από τους πολίτες. Μπορούμε, εφόσον συμφωνήσουμε, να δούμε αναλυτικά τις διαδικασίες διεξαγωγής τους.

- Να υπάρξει δέσμευση των συνδυασμών που ο επικεφαλής τους είναι απερχόμενος Δήμαρχος ή Πρόεδρος Κοινότητας ότι δεν θα εκδίδονται Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις προεκλογικού περιεχομένου από το Δήμο ή την Κοινότητα, αλλά μόνο ενημερωτικά σε σχέση με την εκλογική διαδικασία ή άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις του Δήμου που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών.

- Κατά το δίμηνο της προεκλογικής περιόδου να μην πραγματοποιηθεί καμία διαδικασία εγκαινίων, έναρξης και εξαγγελίας έργων από τους απερχόμενους Δημάρχους ή Προέδρους Κοινοτήτων, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι απλά μια προεκλογική προσπάθεια εκμετάλλευσης Δημόσιας περιουσίας με στόχο την προβολή προσωπικών συμφερόντων.

- Να δεσμευτούμε, όλοι οι συνδυασμοί, ότι δεν θα λειτουργήσουν περισσότερα από 2 εκλογικά κέντρα σε κτιριακές εγκαταστάσεις στο σύνολο του νέου Δήμου, παρά το δικαίωμα που έχουμε για ένα εκλογικό κέντρο σε κάθε δημοτική ενότητα. Μπορούμε να χωροθετήσουμε ειδικούς χώρους μικρών περιπτέρων των συνδυασμών, προκειμένου να καλυφθούν επιπλέον ανάγκες.

- Να δεσμευτούμε, όλοι οι συνδυασμοί, σε αυτοπεριορισμό των πληρωμένων καταχωρήσεων σε όλα τα ΜΜΕ, το πολύ δύο σε κάθε μέσο.

- Να δεσμευτούμε όλοι οι συνδυασμοί ότι οι υποψήφιοι σύμβουλοί τους δεν θα εκδώσουν πολλά διαφορετικά φυλλάδια. Παράλληλα προτείνουμε ένα φυλλάδιο παρουσίασης των υποψηφίων από κάθε συνδυασμό μέσω του οποίου θα μπορούν να προβάλλονται όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι.

Εμείς σήμερα καταθέτουμε έγκαιρα συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις για τον τρόπο διεξαγωγής του προεκλογικού «αγώνα» στο νέο Δήμο Σαρωνικού. Περιμένουμε και από τους υπόλοιπους συνδυασμούς να τοποθετηθούν και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει ένας κοινός τόπος.
Το ζητούμενο δεν είναι η «μάχη» για την εξουσία και τη διατήρηση ή την κατάληψη της «καρέκλας». Το ζητούμενο είναι να ενημερωθούν ουσιαστικά οι πολίτες, να προχωρήσουμε σε έναν γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο και να γίνει κατανοητή η πρόκληση και η σημασία της επιλογής σε αυτές τις εκλογές για την περιοχή μας.
Σε αυτήν την προεκλογική περίοδο αφήνουμε στο χτες, μεθόδους, πρακτικές και νοοτροπίες που καλλιεργούν την πόλωση, τον καθεστωτισμό και την παραπλάνηση.
Στόχος μας είναι ένας νέος Δήμος που θα αποτελεί πρότυπο υποδομών, ανάπτυξης και δημοκρατικής λειτουργίας, τον οποίο θα οργανώσουμε με δημιουργικότητα, θέληση, γνώση και δύναμη.

Αυτό το αποδεικνύουμε και προεκλογικά με τον τρόπο που πολιτευόμαστε, σεβόμενοι τη ζωή των πολιτών, το δικαίωμα στην ενημέρωση και το περιβάλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york