Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΥΠΕΚΑ με νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα επαναφέρει το Θαλάσσιο Αιολικό Πάρκο στον Ορμο του Μαραθώνα (που παραπλανητικά το αναφέρει ως ΘΑΠ στους Πεταλιούς) παρακάμπτοντας αυτήν τη φορά τις γνωμοδοτήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και των περιβαλλοντικών φορέων Κατά σύμπτωση ο επενδυτής φαινεται ότι θα ειναι είναι και πάλι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Μόλις ανακοινώθηκε η προκαταρκτική χωροθέτηση του ΘΑΠ εκτός από τις επικαιροποιήσεις των ψηφισμάτων της Νομαρχίας και των εμπλεκομένων Δήμων, Ο Δήμος της Ν. Μάκρης με την υπ αριθ 203/2010 απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα τη συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενη από τους Δημ. Συμβούλους, Στέργιο Τσίρκα, Φώτη Δεληβοριά, Μαρία Γαβριηλίδου και τα μέλη της Γραμματείας της Διαδημοτικής Συνεργασίας Πολιτών κατά του Αιολικού Πάρκου Βασίλη Δελαγραμμάτικα, Διονυσία Κανελλοπούλου, και Σοφία Σιδερή. Η επιτροπή με την οικονομική στήριξη του Δήμου θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εξασφαλίζοντας από ειδικούς γνωματεύσεις και μελέτες που θα αντικρούσουν τις αιτιάσεις του ΥΠΕΚΑ και του επενδυτή ,καθώς και στη συλλογή υπογραφων.

Ηδη η επιτροπή ζήτησε από τον κο Μιχ. Δεκλερή, Ιδρυτή και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας να ενεργεί ως σύμβουλός της στον αγώνα της και να συντάξει ολοκληρωμένη μελέτη για την αντισυνταγματική και μη βιώσιμη εγκατάσταση του ΘΑΠ στο Μαραθώνα. Η σημαντική βοήθεια του κου Μιχ. Δεκλερή, που σαν Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρος του Ε΄τμήματος αυτού έχει συμβάλει τα μέγιστα στη διάσωση και προστασία του Ελληνικού περιβάλλοντος, καθιστά την προσπάθειά μας ουσιαστική και το αποτέλεσμα βέβαιο.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΌ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ:

ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
(Κα Διον. Κανελλοπουλου 6973391236
Κα Σοφία Σιδερή 6976754182, 6977212808

Για την
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Βασ. Δελλαγραμμάτικας-Διον. Κανελλοπούλου-Σοφία Σιδερή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york