Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Προχωρεί η ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας

Τη Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010, συνεδρίασε το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (Σ.Χ.Ο.Π.) του Υ.Π.Ε.Κ.Α, με θέμα την ένταξη στο Σχέδιο Πόλεως περιοχής παραθεριστικής κατοικίας στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας.
Η ένταξη της συγκεκριμένης περιοχής στο σχέδιο αποτελεί εδώ και χρόνια αίτημα των κατοίκων της. Αναμένεται να αποτελέσει αφετηρία επίλυσης πολλών απο τα προβληματά της, να προστατεύσει το περιβάλλον και να δώσει αναπτυξιακή ώθηση.
Μετά από παρουσίαση της σχετικής μελέτης ένταξης στο Σ.Χ.Ο.Π., τα μέλη του έκαναν υποδείξεις που θα πρέπει σύντομα να ενσωματωθούν στη σχετική πρόταση. Στη συνέχεια η τελική εγκεκριμένη πρόταση θα αποσταλεί στην κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας όπου και θα αναρτηθεί, ώστε να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι. Η προβλεπόμενη διαδικασία περιλαμβάνει την υποβολή ενστάσεων εντός προθεσμίας τριών μηνών.

Η Χριστίνα Χριστοφάκη, υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού, σχολιάζοντας την εξέλιξη της ένταξης του Θυμαριού στο Σχέδιο Πόλεως ανέφερε:

«Δεσμευόμαστε ως νέα δημοτική αρχή να προωθήσουμε με ταχύτατους ρυθμούς την όλη διαδικασία προς το Σ.Χ.Ο.Π. και το Υ.Π.Ε.Κ.Α., και να προχωρήσουμε στην άμεση εφαρμογή ενός βελτιωμένου σχεδίου έτσι ώστε να αναβαθμιστεί άμεσα η ποιότητα ζωής και η γενικότερη εικόνα του οικισμού στο Θυμάρι της Παλαιάς Φώκαιας».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york