Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ο Βασίλης Καΐλας υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σαρωνικού, με το Ν.Βολάκο

| | |

Βασίλης ΚαΐλαςΠολιτισμός.

Ο πολιτισμός της παρέας ή ο πολιτισμός των πολιτών.

Πολιτισμός σημαίνει δημιουργία από όλους για όλους …..

Συμμετοχή όλων στις διαδικασίες παραγωγής του.

Ίσες ευκαιρίες για όλους στην απόλαυσή του.

Τρόπος ζωής για μας και τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι που κατέχουν θέσεις κλειδιά, θεωρούν τον πολιτισμό σαν επιδόρπιο για να εκτονωθούν κάποιοι διαπλεκόμενοι, να χωνέψουν κάποιοι χορτασμένοι και να απολαύσουν κάποιοι ξένοι τουρίστες.

Αυτή είναι η φιλοσοφία του πολιτισμού της παρέας.

Όταν πριν από κάποια χρόνια πρότειναν στον Ουμπέρτο ΄Εκο να γίνει Υπουργός Πολιτισμού, δε βιάστηκε να απαντήσει. Σκέφθηκε πρώτα τι σημαίνει Πολιτισμός.

Πολιτισμός, σκέφθηκε, σημαίνει ανεκτίμητη πνευματική κληρονομιά, διαρκής πνευματική αναζήτηση, καθημερινή δημιουργία. Τρόπος ζωής, ποιότητα ζωής, ευαισθησία από όλους για όλους.  Πολιτισμός είναι η ψυχή και η αλήθεια των ανθρώπων, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς σύνορα και χωρίς σκοπιμότητες.

Εμείς οι άνθρωποι του θεάτρου γινόμαστε πολλές φορές γλάστρες συμμετέχοντας από ματαιοδοξία ή με το αζημίωτο, στα ψηφοδέλτια και τα μπαλκόνια των κομμάτων. Και η κοινωνία μας πως αντιδρά ; Ένα μεγάλο μέρος της δεν αντιδρά, υπομένει, ταπεινώνεται και σιωπά, επειδή φοβάται μήπως χάσει και αυτά τα ελάχιστα που έχει.

Ευτυχώς, ένα μικρό ποσοστό, μένει όρθιο, αγωνίζεται, σκέφτεται και προσπαθεί να αντιδράσει.

Ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξει ο κόσμος είναι η πλήρης ενημέρωση και η συνειδητή συμμετοχή του απλού πολίτη.

Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσφέρω όσα λίγα γνωρίζω στο χώρο που επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι εδώ και 52 χρόνια δεν έγινε τυχαία.

Μπορεί να μην γεννήθηκα στο Λαγονήσι που μένω με την οικογένεια μου εδώ και επτά χρόνια, όμως επέλεξα να ζήσω εδώ και να προσθέσω ένα λιθαράκι, για να δω αυτόν το τόπο να αναπτύσσεται και να προοδεύει.

Στο πρόσωπο του Νίκου Βολάκου, βρήκα τον άνθρωπο που έχει όχι μόνο τα νιάτα, την όρεξη και τη διάθεση να ηγηθεί του ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, αλλά και  το ήθος , την ικανότητα, την ευθύτητα και ειλικρίνεια του λόγου του και των πράξεών του.

Είμαι κοντά του και θα τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Βασίλης Καΐλας 

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york