Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Δείγματα τέλους εποχής από τον δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου (Δελτίο τύπου)

| | | |

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε το Δήμαρχο Καλυβίων στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , την Τρίτη 3 Αυγούστου, να δηλώνει ότι είναι «δυνατό, νόμιμο και ηθικό» να προαναγγέλλει έργα του υφιστάμενου Δήμου, επιχειρώντας να δεσμεύσει την επόμενη Δημοτική Αρχή που θα αναλάβει έναν «άλλο», νέο, σε όρια , πληθυσμό και αναγκαιότητες Δήμο.
Εύκολα μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι στόχος του Δημάρχου Καλυβίων είναι να τάξει ανέξοδα έργα και εξυπηρετήσεις για λαϊκή κατανάλωση και ταυτόχρονα να ασκήσει πολιτική αποπροσανατολισμού από τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο νέο Δήμο Σαρωνικού.
Ταυτόχρονα με μεγάλη ευκολία ο κ. Δήμαρχος χαρακτηρίζει «νόμιμη και ηθική» την προεκλογική προσπάθεια εκποίησης δημοτικής περιουσίας για εξυπηρέτηση προεκλογικών σκοπιμοτήτων ή άλλων παραγόντων που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε.
Το νόμιμο των ενεργειών το κρίνουν τα αρμόδια όργανα που έχει η Ελληνική Πολιτεία.
Το ηθικό , όμως, μπορούμε να το κρίνουμε όλοι μας και σίγουρα η βιασύνη , το άγχος και ο πανικός για τέτοιου είδους αποφάσεις μέσα στον Αύγουστο και λίγο πριν από τις εκλογές, μάλλον απώλεια ψυχραιμίας και ανασφάλεια αποδεικνύουν.
Αυτό άλλωστε αποδεικνύουν οι ύβρεις και οι απειλές που εκτόξευσε, κατά τη συνεδρίαση, εναντίον Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και του τοπικού Τύπου που «τολμούν» να αμφισβητήσουν ενέργειες και επιλογές του.
Τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν παρά να είναι αποτέλεσμα καθεστωτικών και μονολιθικών αντιλήψεων που απορρέουν από την υπερ-εικοσαετή κατοχή της εξουσίας και σίγουρα προαναγγέλλουν τους τίτλους τέλους μίας εποχής.
Στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον ενός νέου Δήμου, πιο ισχυρού, ο οποίος έχει ανάγκη από νέες , «φρέσκες» και δημιουργικές δυνάμεις.
Ο νέος Δήμος Σαρωνικού, δε δεσμεύεται από πελατειακές αντιλήψεις του χτες. Θα κρατήσει κάθε δημιουργικό και ουσιαστικό στοιχείο που υπάρχει και θα βάλει τα θεμέλια για ένα Δήμο πρότυπο ανάπτυξης, ποιότητας ζωής και ευημερίας των πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york