Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Δήλωση της Υφυπουργού σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών

 
Δελτίο Τύπου 11/08/2010

Δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με τις συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών ( on camera )

Οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών μας είναι φέτος 11.466, αριθμός υπερδιπλάσιος του περσινού. Κόντρα στις δυσκολίες, το Υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί εδώ και μήνες συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Το αυτονόητο είναι εφικτό. Το αυτονόητο – δηλαδή να έχουμε λίγες ελλείψεις ή καθόλου ελλείψεις – δεν το πετυχαίναμε στην Ελλάδα, ακόμη και σε χρονιές πολύ καλές. Ελάχιστές φορές το έχουμε πετύχει. Φέτος είμαστε αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες. Κι αυτό γιατί τα μέτρα που έχουμε σχεδιάσει από το Νοέμβρη και κάθε βδομάδα τα παρακολουθούμε είναι :
• η δραστική περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης - έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στις 5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν γυρίσει πίσω, από αποσπάσεις εκτός τάξης
• η κατανομή του εκπαιδευτικού μας δυναμικού κατά τρόπο ορθολογικό, έτσι ώστε να μην έχουμε αλλού υπεραριθμίες και αλλού κενά
• οι διορισμοί που φέτος θα είναι λιγότεροι, αλλά θα είναι σε πραγματικά κενά, σε ειδικότητες που μας λείπουν
• και οι αναπληρώσεις που θα ακολουθήσουν τους διορισμούς.
Στο Υπουργείο Παιδείας είμαστε βέβαιοι ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση και στους εκπαιδευτικούς και στη μαθητική κοινότητα.
Θέλω να διαβεβαιώσω γονείς και μαθητές ότι η σχολική χρονιά, που ξεκινάει στις 13 του Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι είναι δυνατόν να γίνει προς το σκοπό αυτό. Και θα το πετύχουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york