Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΑΡΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΣΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ Κα ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ

| | |

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ   12-08-2010

Ο υπ. Δήμαρχος Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης απάντησε άμεσα στην πρόταση – πρόσκληση, που του απεύθυνε σχετικά με τις εκλογές, η επικεφαλής του Συνδυασμού ΄΄ ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΄΄   κα Χριστοφάκη.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΑΡΩΝΙΚΗ  ΣΥΜΜΑΧΙΑ»
Αγαπητή Χριστίνα,
Σε  ευχαριστώ πολύ για  τις προτάσεις, που  μου απευθύνεις.
Συμφωνώ με το πνεύμα και  το γράμμα των προτάσεων  αυτών, σχεδόν στο  σύνολό
τους.
Διαφοροποιούμαι στα εξής:
1.        Εγώ και οι συνεργάτες  μου, έχουμε αποφασίσει  την λειτουργία  εκλογικών
κέντρων της «Σαρωνικής Συμμαχίας» στις έδρες των  πέντε δημοτικών  ενοτήτων,
που απαρτίζουν τον νέο  μας «Καλλικράτειο» Δήμο.
2.        Ο σχεδιασμός των  εντύπων του Συνδυασμού  μου έχει ήδη  ολοκληρωθεί και  οι
υποψήφιοι μας έχουν ήδη  σχεδιάσει και  προετοιμάσει τα έντυπα της
προσωπικής  τους προβολής.
Φιλικά  θα ήθελα να σου  επισημάνω ότι  λόγω της ιδιαίτερης μέχρι και σήμερα
προβολής, που απολαμβάνεις από τα Μέσα Επικοινωνίας, ιδιαίτερα τα Εθνικής
εμβέλειας, θα πρέπει να ζητήσεις από σήμερα μια  δεοντολογικά ισότιμη
μεταχείριση.
Φιλικά
Σταμάτης  Γκίνης
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»
με  επικεφαλής την Υποψήφια Δήμαρχο, κα ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ,
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΟΣ ΓΟΝΙΜΟΥ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ.
Η δημιουργία του νέου Δήμου Σαρωνικού, μέσου του προγράμματος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», επιφέρει μεγάλη αλλαγή στο  σύνολο των λειτουργιών  και των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, και απαιτεί από  όλους μας σοβαρότητα, υπευθυνότητα και  συνέπεια στους στόχους  που έχουν τεθεί.
Οφείλουμε, κατά τη διάρκεια της  προεκλογικής περιόδου, να αποδείξουμε έμπρακτα ότι πιστεύουμε στη νέα αρχή που γίνεται στην περιοχή μας, ότι έχουμε θέσεις και όραμα για ένα Δήμο πρότυπο και ταυτόχρονα ότι σεβόμαστε τους πολίτες και το διάλογο. Έναν διάλογο με αντιπαράθεση θέσεων και επιχειρημάτων , μακριά από λαϊκισμούς,μικροπολιτική και ξεπερασμένες από τη Δημοκρατία και τους πολίτες τακτικές και πρακτικές.
Καταθέτουμε την πρόταση, σήμερα, πριν από την επίσημη  ημερομηνία έναρξης  της προεκλογικής περιόδου, την 7η Σεπτεμβρίου, και καλούμε όλους τους συνδυασμούς να τοποθετηθούν.
Ως  υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού  και ως συνδυασμός «Ζούμε μαζί στον Δήμο Σαρωνικού» δεσμευόμαστε να εφαρμόσουμε τις  προτάσεις που  καταθέτουμε, οι οποίες αφορούν την ομαλή  ζωή της περιοχής και το σεβασμό  στο περιβάλλον, καθώς  και ό,τι συμφωνηθεί ομόφωνα για τις διαδικασίες του προεκλογικού αγώνα.
Συγκεκριμένα προτείνουμε:
  • Την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για απαγόρευση ανάρτησης πανό, αφισών/γιγαντοαφισών και τη συνετή χρήση γιγαντοαφισών στους επιτρεπόμενους χώρους αποφεύγοντας αλόγιστη ρύπανση του περιβάλλοντος και περιττές δαπάνες.
  • Περιορισμένο αριθμό αφισών να δικαιούνται να αναρτούν οι συνδυασμοί μόνο σε χώρους όπου πραγματοποιούν εκδηλώσεις και μόνο κατά τη διάρκεια αυτών, σε εκλογικά κέντρα των συνδυασμών και σε ειδικά πλαίσια που θα τοποθετηθούν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, όπου θα παρουσιάζονται ισότιμα όλοι οι συνδυασμοί.
  • Τη μη χρησιμοποίηση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων, με εξαίρεση τις  εκδηλώσεις κάθε συνδυασμού και αυστηρά στο χώρο και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους.
  • Τη μη ρήψη φυλλαδίων και φέιγ βολάν σε δημόσιους χώρους και την ευθύνη κάθε παράταξης να επαναφέρει τους δημόσιους χώρους που θα διοργανώσει εκδηλώσεις, στην κατάσταση που θα τους παραλάβει.
  • Να αποφύγουμε την έκδοση αυτοκόλλητων λόγω της ρύπανσης που αυτά προκαλούν σε δημόσιους χώρους και ιδιωτικές περιουσίες.
  • Την αναστολή διανομής εντύπων ή την έμμεση ή άμεση διαφήμιση από τις διοικήσεις των παλαιών Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής.
  • Τη διοργάνωση 5 ανοιχτών συζητήσεων (μία σε κάθε δημοτική ενότητα) με τους επί κεφαλής όλων των συνδυασμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του Δήμου Σαρωνικού. Οι συζητήσεις να γίνουν με συντονιστές κοινής αποδοχής, ίσο χρόνο τοποθέτησης για όλους τους υποψηφίους και ερωτήσεις που θα γίνονται από τους πολίτες. Μπορούμε, εφόσον συμφωνήσουμε, να δούμε αναλυτικά τις διαδικασίες διεξαγωγής τους.
  • Να υπάρξει δέσμευση των συνδυασμών που ο επικεφαλής τους είναι απερχόμενος Δήμαρχος ή Πρόεδρος Κοινότητας ότι δεν θα εκδίδονται Δελτία Τύπου και ανακοινώσεις προεκλογικού περιεχομένου από το Δήμο ή την Κοινότητα, αλλά μόνο ενημερωτικά σε σχέση με την εκλογική διαδικασία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york