Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΕΓΓΡΑΦΟ ΚΟΛΑΦΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
  ΓΙΑ ΤΟ ΧΥΤΑ  ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


      Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής  Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έγγραφο της προς το Υπουργείο  Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με αριθ. πρωτ. 006351/16.07.2010, σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων στη Ν.Α. Αττική και την Τροιζηνία, ενημέρωσε την Ελληνική Κυβέρνηση, ότι το Υποέργο 1 (Κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. Κερατέας), αποσύρεται από τα χρηματοδοτούμενα έργα διαχείρισης στερεών αποβλήτων γιατί η κατασκευή του δεν έχει αρχίσει. Δηλαδή, λόγω των καθυστερήσεων η Ευρωπαϊκή Ένωση διακόπτει οριστικά και αμετάκλητα τη χρηματοδότηση κατασκευής Χ.Υ.Τ.Α. στην Κερατέα. 
      Το  έγγραφο αυτό, αποδεικνύει περίτρανα ότι α) στην Κερατέα έχει προγραμματισθεί η κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. και όχι Χ.Υ.Τ.Υ. και β) η μη κατασκευή του έργου στο Οβριόκαστρο Κερατέας δεν επηρεάζει την χρηματοδότηση των υπολοίπων έργων στην Αττική, όπως ψευδώς ισχυρίζονται όλες οι κυβερνήσεις από το 2003 μέχρι σήμερα.
      Επιβεβαιώνει  επίσης τη θέση μας, ότι για 12.605.445 Ευρώ η Πολιτεία επιχειρεί όχι μόνο να καταστρέψει το Οβριόκαστρο, περιοχή χαρακτηρισμένη σαν αρχαιολογικός χώρος, κηρυγμένη ως δασική έκταση και τόπος ιστορικού και φυσικού κάλλους, αλλά επιπλέον να απειλήσει την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή των κατοίκων όλης της περιοχής.
      Αποδεικνύει τέλος ότι ο συνεχής αγώνας μας από το 1996 μέχρι και σήμερα κράτησε τα σκουπίδια μακριά.
      Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σημαντική νίκη των κατοίκων της Κερατέας, ένα σημαντικό σταθμό στην προσπάθειά μας να δικαιωθούμε και να ακυρώσουμε τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων και του ΕΣΔΚΝΑ.
      Δεν πρέπει, όμως, να εφησυχάσουμε.
      Η κυβέρνηση και οι εργολάβοι θα ψάξουν να βρουν και άλλους τρόπους να προχωρήσουν.
      Όπως  είχαμε πει στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23/03/1996, «ο αγώνας αυτός θα είναι μακρύς και δύσκολος. Η επιτυχία εξαρτάται από την ενότητα και την αποφασιστικότητα όλων μας».
      Στόχος μας παραμένει να ακυρώσουμε όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις για την Κερατέα, να αποτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων γεγονότων.
      Δεν θα γίνουμε η χωματερή της Αθήνας.
      Στο Οβριόκαστρο δεν  θα γίνει κανένα έργο. Ούτε Χ.Υ.Τ.Α., ούτε Χ.Υ.Τ.Υ., ούτε εργοστάσιο.
      Δεν διαπραγματευόμαστε τίποτε και με κανέναν.
      Στην  Λαυρεωτική δεν δεχόμαστε ούτε ένα  κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.

                                              9 Αυγούστου 2010
                                               Κωνσταντίνος Λεβαντής 

          Δήμαρχος Κερατέας 1999 – 2006
                Υποψήφιος Δήμαρχος Λαυρεωτικής 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york