Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Έτσι εννοούν κάποιοι το ανοιχτό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα; Τα ξέρει ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς;


ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ, MSc, MBA
25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 15 ΓΕΡΑΚΑΣ 15344
τηλ.     210 6047909 (σπ)                  cmakry@tee.gr
            693 696 4087 (κιν)
            210 3355115 (ΔΕΗ)    c.makrygiorgos@dei.com.gr

                                                προς : 1.  γρ. ΠΑΣΟΚ Γέρακα Ανδρ. Ματζώρο
                                                              2. νομαρχιακή Ανατολικής Αττικής
                                                              3. Περιφερειακή Περιφέρειας Αττικής
                                                              4.  ανώτερα όργανα και ιδίως όποιους
 αποφασίσουν για τον νέο δήμο
 Παλλήνης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αγαπητοί σύντροφοι
Όσον αφορά στην κομματική συνέλευση της 7.7.2010 στο πολιτιστικό κέντρο του Γέρακα,
·        Η πρόσκληση έλεγε ότι θα γίνει συζήτηση για την στάση της οργάνωσης, παρουσίαση εναλλακτικών  κλπ
·        Καμία συζήτηση δεν έγινε αλλά αντιθέτως άρχισαν να διαβάζονται ψηφίσματα και χαιρετισμοί (μεταξύ τους και δύο βουλευτών)  υπέρ της υποψηφιότητας Ζούτσου (τον οποίο κι εγώ θεωρώ επιτυχημένο δήμαρχο Γέρακα)
·        Ανοίγεται κατάλογος ομιλητών και πριν αρχίσουν οι τοποθετήσεις ο γρ. ΠΑΣΟΚ Γέρακα διαβάζει ένα ψήφισμα που προτείνει τον συν Ζούτσο για υποψήφιο δήμαρχο Παλλήνης. Εγώ διαμαρτύρομαι για τον αιφνιδιασμό και γίνεται πανικός. Ο γραμματέας της Νομαρχιακής αγαπητός σύντροφος Ναστούλης παραμένει απαθής στο προεδρείο.
·        Ο προλαλήσας από εμένα και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μηνάς Ταβλαρίδης πρότεινε το αυτονόητο : να γίνει  κοινή διαδικασία ΠΑσόκων και από τις τρεις συνενούμενες οργανώσεις αλλά ...... τίποτε
·        Όταν πήρα τον λόγο και επανέλαβα τα λόγια του Α.Π. ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται κλπ και καυτηρίασα την κυριαρχούσα σε μερικούς στάση ότι το ΠΑΣΟΚ είναι για να βολευόμαστε (ονομάζοντας προσωπικά τον παριστάμενο συν Δρούγκα, πάντα μέσα στα καθώς πρέπει πολιτικά πλαίσια), ο προεδρεύων συν Λεστάκης έδρασε ως νέος Κουτσόγιωργας. Εγώ έκλεισα λέγοντας ότι θα έπρεπε να συζητηθούν νηφάλια οι δύο υποψηφιότητες (Ζούτσος και Έξαρχος) και να γίνει προσπάθεια κοινής καθόδου.
·        Ο οδοστρωτήρας όμως προχώρησε ακάθεκτος και έγινε ψηφοφορία δι ανατάσεως : 1 (εγώ) Έξαρχος. Καμιά εβδομηνταριά έμειναν σιωπηλοί μη τολμώντας να υποστούν ότι άκουσα εγώ, όπως μου δήλωσαν προσωπικά.  Μετά μου χτυπούσαν παρηγορητικά την πλάτη.  Ένα ψήφισμα που πρότεινα για την υποδοχή των εξωγήινων δεν ετέθη σε ψηφοφορία....... Καταλαβαίνετε ότι την ειρωνεία μου την προκάλεσε το ότι δεν είχαν καν φροντίσει οι οργανωτές να έχουν την αντίθετη άποψη. Ίδιο σκηνικό "πλειοψηφίας" είχαν  κάνει και όταν αποχώρησε ο Γιάννης Παπαδογιωργάκης στις προηγούμενες δημοτικές.
·        Ακολούθησαν απειλές (που βέβαια έμειναν στα λόγια), βρισιές κλπ ωραία που δεν αρμόζουν σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.

Θεωρώ ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να γίνονται και μάλιστα με την ανοχή του εξαιρετικού συντρόφου Ναστούλη. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι Εμβερχοτζικού τύπου και δεν θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπ όψη. Το κριτήριο που, για μένα, πρέπει να ισχύσει είναι το ποιός μπορεί να ξεπεράσει τον "Γερακιώτικο τοπικισμό και έπαρση", να συνενώσει τους τρείς δήμους και ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ. Σημειωτέο επίσης ότι από πλευράς Ζούτσου δεν αναφέρθηκε τίποτε για ευρύτερες συνεργασίες μαζί του (είτε από Ανθούσα, Παλλήνη είτε από άλλους κομματικούς χώρους) πράγμα που, απ ότι γνωρίζω διαθέτει η πρόταση Έξαρχου. Δεν θα μπορούσε το υγιές δυναμικό του Γερακιώτικου Δήμου να προσφέρει πολλά στον συνδυασμό Έξαρχου;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york