Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προ των πυλών η πολιτική επιστράτευση

Άκαρπες ήταν οι προσπάθιες της κυβέρνησης για την λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν επήλθε συμφωνία κατά τη συνάντηση τους με τον γ.γ. μεταφορών Χ. Τσόκια  στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Οι απεργοί αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να βλέπει πιο ζεστά το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.
Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών, Γιώργου Τζωρτζάτου, ο οποίος τόνισε πως «η ευθύνη δεν μας βαραίνει, η κυβέρνηση μας οδήγησε  στην απεργία πηγαίνοντας εν κρυπτώ το νομοσχεδιο στη βουλή και τώρα δείχνει την αδιαλλαξία της για ακόμη μία φορα».
Την πρόσκληση για διάλογο απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας προς τους απεργούς μεταφορείς, καθώς τα προβλήματα που έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στην αγορά εντείνονται και οι επαγγελματίες αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον την απεργία. «Η Ελλάδα είναι θεσμικά προηγμένη και η κοινωνία δεν είναι ούτε ανοχύρωτη ούτε απροστάτευτη. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση» είπε ο Δημήτρης Ρέππας.
Και ενώ τα πρατήρια υγρών καυσίμων «στραγγίζουν», οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις (προφανώς δεν έχει νόημα να απεργήσουν όταν αναγκαστικά θα κλείσουν λόγω έλλειψης καυσίμων), αν και αντιδρούν έντονα στη ρύθμιση του υπουργείου με την οποία καταργείται το όριο απόστασης μεταξύ δύο πρατηρίων καυσίμων και μειώνει το όριο απόστασης μεταξύ πρατηρίου και χώρων που συναθροίζεται κοινό.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york