Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ


Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, με οκτώ δημοτικές παρατάξεις να έχουν κάνει μέχρι στιγμής την εμφάνισή τους. Πρόκειται για τις παρατάξεις, «Παναχαρναϊκή Ακηδεμόνευτη Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον δήμαρχο Παναγιώτη Φωτιάδη, «Ενωτική Κίνηση Αχαρνών» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Σπύρο Στριφτό, «Λαϊκή Συσπείρωση» (πρώην ΠΑΣΥΜ) με επικεφαλής τον γιατρό Βασίλη Τοπαλιανίδη, «Όραμα – Ελπίδα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Θρακομακεδόνων Θέμη Οικονόμου, «ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες» με επικεφαλής τον Περιβαλλοντολόγο Γιάννη Κασσαβό, «Για την Πόλη μας…» με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο - Πολιτικό Μηχανικό Σωτήρη Ντούρο, «Νέα Δύναμη» με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγοριάδη και «Νέα Ελπίδα» με επικεφαλής τον γιατρό Δημήτρη Τσανικλίδη.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ…
Οι δημότες παρακολουθούν τις κινήσεις των παρατάξεων, όμως μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει τραβήξει ιδιαίτερα την προσοχή τους κάποια από όλες. «Νεκρά» είναι τα πράγματα στην πολιτική πιάτσα κι αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός, πως κανένας υποψήφιος δεν έχει απαντήσει με σαφήνεια στους δημότες, γιατί θα πρέπει να τον ψηφίσουν. Τετριμμένες ατάκες, παλαιομοδίτικες συνταγές, παρελάσεις από συλλόγους, όψιμο ενδιαφέρον για τα προβλήματα της πόλης. Αν δεν αλλάξουν οι τακτικές, αν δεν υπάρξουν πολιτικές προτάσεις, τότε δεν θα εκπλαγούμε αν το ποσοστό εκείνων που δεν θα προσέλθουν στις κάλπες, είναι αρκετά υψηλό.

ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΟ
Δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ ήθελε να πάρει ο δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Γιάννης Κασσαβός στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της παράταξης «ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες» ο δήμαρχος στην Λογοδοσία που έγινε στην Κεντρική Πλατεία, τόνισε ότι νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου όμως μέσα σε λίγες ημέρες, ζήτησε από την Δημαρχιακή Επιτροπή να ψηφίσει την σύναψη δανείου 20 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πληρωθούν εργαζόμενοι που παραμένουν για 14 μήνες απλήρωτοι, ασφαλιστικές εισφορές, Εφορία κ.α. Τελικά, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

ΠΟΣΑ ΠΗΡΑΝΕ…
Ο Δήμος Αχαρνών επί Δημαρχίας Σπύρου Στριφτού είχε πάρει 35 εκατομμύρια ευρώ δάνειο από ξένες Τράπεζες, 12,5 εκατομμύρια ευρώ από το Παρακαταθηκών και Δανείων και 8,5 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Σύνολο δηλαδή 56 εκατομμύρια ευρώ. Ο Δήμος Αχαρνών επί Δημαρχίας Παναγιώτη Φωτιάδη έχει λάβει δάνεια 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα PROBANK και 18,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Σύνολο 28,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε Τράπεζες δηλαδή χρωστάει ο Δήμος Αχαρνών 84,5 εκατομμύρια ευρώ! Κι ο δήμαρχος θέλει να πάρει ο Δήμος Αχαρνών αλλά 20 εκατομμύρια δάνειο για να φτάσουμε αισίως τα 104,5 εκατομμύρια ευρώ! Τελικά, έχουμε κούτελο εμείς οι ιθαγενείς!...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝΕ;
Κι εύλογα οι δημότες αναρωτιούνται: Που πήγανε τόσα εκατομμύρια ευρώ; Που σπαταλήθηκε όλο αυτό το χρήμα; Γιατί ο Δήμος Αχαρνών παραμένει υποβαθμισμένος, χωρίς κανένα έργο ανάπτυξης; Γιατί επιτρέπει η Πολιτεία στον κάθε δήμαρχο να υποθηκεύει το μέλλον της πόλης του χωρίς να ελέγχει τους σκοπούς σύναψης ενός δανείου και κατόπιν να ελέγχει για την ορθή διαχείρισή του; Επειδή η οργή των πολιτών για τους πολιτικούς όλων των βαθμίδων είναι μεγάλη, δεν θα εκπλαγούμε αν δούμε απίστευτα πράγματα, σε σχέση με πολιτικές συμπεριφορές των ψηφοφόρων, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

ΕΣΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ!
Πως γίνεται να είσαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου κι όμως να μην επιτρέπεις σε άλλον να μιλάει; Συνέβει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και δεν αποτελεί τιμή για κανέναν! Ο πρώην δήμαρχος και υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές Σωτήρης Ντούρος, μετά το πέρας των ανακοινώσεων του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να κάνει μία ανακοίνωση. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να του δώσει τον λόγο. Όμως ο πρόεδρος του είπε να μην κάνει την ανακοίνωση επειδή θα συζητούσανε «σοβαρά θέματα». Ο Σωτήρης Ντούρος αντέδρασε λέγοντας πως για μια ακόμη φορά δεν του επιτρέπει να κάνει ανακοίνωση και μετά από αρκετές αντεγκλήσεις, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του έδωσε τελικά τον λόγο.

ΚΑΛΟ!
Ο πρόεδρος, χρησιμοποίησε σαν επιχείρημα για να μην μιλήσει ο Σωτήρης Ντούρος, τους εργαζόμενους που ήταν απλήρωτοι για μήνες, τους εργαζόμενους που η Δημοτική Αρχή που ήθελε να ξαναπροσλάβει και που όλοι αυτοί ήταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και τους κατοίκους της Λαθέας που χρόνια τώρα, διαμαρτύρονται για την λειτουργία βουστάσιου στην περιοχή τους. Το καλό – και τραγικό όμως είναι – πως τα δύο πρώτα προβλήματα τα δημιούργησε η Δημοτική Αρχή, αυτή ευθύνεται που είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, αυτή αποφάσισε να απολύσει τους εργαζόμενους και ακόμη, στα τριάμιση χρόνια που διοικεί τον Δήμο, καμία παρέμβαση δεν έκανε για την απομάκρυνση του βουστάσιου. Αυτό είναι που λέει ο λαός «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι»!

ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ…
Στην αρχή δεν τον υπολόγισαν γιατί είναι από τους Θρακομακεδόνες. Τώρα άρχισαν να ανησυχούν και να ζητούν να μάθουν ποιες είναι οι κινήσεις του. Ο λόγος για τον δήμαρχο Θρακομακεδόνων Θέμη Οικονόμου, ο οποίος σιγά – σιγά αρχίζει να αποκτά μια δυναμική που σήμερα είναι ενοχλητική για τους αντιπάλους του, αύριο όμως ίσως είναι επικίνδυνη. Από αδύναμος κρίκος ο Θέμης Οικονόμου έχει εξελιχθεί σε αξιόλογη υποψηφιότητα και η ανοδική του πορεία δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις τον δημαρχιακό θώκο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york