Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Ο Δήμος Παιανίας συμμετείχε για 1η φορά στη διεθνή καμπάνια καθαρισμού

47 Την Κυριακή 29 Απριλίου 2012, ο Δήμος Παιανίας συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή εθελοντική καμπάνια “Let’ s do it”, με στόχο τον καθαρισμό από τα σκουπίδια μέσα σε μία μόνο ημέρα. Η Δημοτική Αρχή έστειλε με αυτόν τον τρόπο το δικό της μήνυμα: «η καθαρή πόλη είναι υπόθεση όλων μας!»

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Δασοπυρόσβεσης Παιανίας, το Σωματείο Εθελοντών Δασοπυρόσβεσης Βορειοανατολικού Υμηττού και κάτοικοι της πόλης με επικεφαλείς τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Γιώργο Δάβαρη και υπεύθυνο τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Μητροθανάση, συγκεντρώθηκαν και καθάρισαν το λόφο Πυγάρθι του Δήμου Παιανίας, βάζοντας έτσι ένα λιθαράκι σε μία συνολική πανελλαδική αλλά και διεθνή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος και με την αισιοδοξία πως αυτή η συμμετοχή θα υιοθετηθεί  και θα υλοποιείται με επιτυχία για πολλά χρόνια.

Η καθαριότητα, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν βασικά κοινωνικά αγαθά απαραίτητα για έναν ασφαλή τρόπο ζωής που συμβάλλουν παράλληλα στην ανάδειξη των αρχών και του πολιτισμού κάθε χώρας. Σε μια δύσκολη αλλά ευοίωνη για την Ελλάδα και το περιβάλλον δράση, την Κυριακή 29 Απριλίου, περιβαλλοντικές ομάδες, εθελοντές, σχολεία και δήμοι ενώθηκαν σα μια «γροθιά» και εξόρμησαν σε πόλεις, δάση, παραλίες και θάλασσες για να καθαρίσουν μέσα σε μία ημέρα όλη τη χώρα, από απλές περιοχές έως σημαντικά οικοσυστήματά της, από κάθε λογής σκουπίδια. Για πρώτη φορά, λοιπόν, η χώρα μας συμμετείχε στη διεθνή εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’ s do it”!

Η καμπάνια ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2008 στην Εσθονία με την ονομασία “ Let’ s do it” και είχε σα στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια. Τελικά στις 3 Μαΐου του 2008, 50.000 εθελοντές καθάρισαν 10.000 τόνους σκουπιδιών από δασικές εκτάσεις. Από τότε το “Let’ s do it” έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλον τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα  μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», ως μη κερδοσκοπικές, εθελοντικές οργανώσεις και διοργανωτές της καμπάνιας κινητοποίησαν κάθε ενεργό φορέα από κάθε άκρη της Ελλάδας. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας πίστεψαν πως τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να δείξουμε πνεύμα ενότητας και συνεργασίας. Όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα την ημέρα της δράσης η συμμετοχή να ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

“Let’ s do it” λοιπόν και ας έχουμε πάντα κατά νου πως η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας και πως ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωσή μας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york