Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Σοβαρό κίνδυνο να «πλημμυρίσει» από βοθρολύματα αντιμετωπίζει ολόκληρη η βορειοανατολική Αττική

|


Σε απεργία και οι "αχόρταγοι"Σοβαρό κίνδυνο να «πλημμυρίσει» από βοθρολύματα αντιμετωπίζει ολόκληρη η βορειοανατολική Αττική μετά την απόφαση των ιδιοκτητών βυτιοφόρων λυμάτων του νομού Αττικής να εξαγγείλουν απεργία, ζητώντας από το υπουργείο Υποδομών να μη συμπεριληφθεί στις ρυθμίσεις για το άνοιγμα στην αγορά και ο δικός τους χώρος.

Ακολουθώντας τη γραμμή των ιδιοκτητών φορτηγών, το σωματείο των βυτιοφόρων λυμάτων αποφάσισε να εξαγγείλει επ’ αόριστον απεργία, θέτοντας όμως σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό σύστημα αποχέτευσης.

Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην «Espresso» ο πρόεδρος του σωματείου Βενιζέλου Κωνσταντίνος, «αν και κατανοούν το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από την απεργία, ζητούν τη συμπαράσταση του κόσμου, καθώς θεωρούν πως το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στις επιχειρήσεις τους».

Τραγική είναι η κατάσταση όσον αφορά το αποχετευτικό σύστημα στη λεγόμενη «νέα Αθήνα», καθώς στα Μεσόγεια ο μόνιμος πληθυσμός διπλασιάστηκε την προηγούμενη δεκαετία και αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2015. Ενδεικτικό είναι πως το διάστημα 2000 - 2005 οι νέες κατασκευές στην περιοχή αυξήθηκαν κατά 125%. Σύμφωνα και με το τελευταίο ρυθμιστικό σχέδιο, προβλέπεται η ένταξη στο σχέδιο πόλεως περίπου 250.000 στρεμμάτων κυρίως στην ανατολική, βορειοανατολική και νοτιοανατολική Αττική.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york