Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ: Εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Περιβάλλον και την προστασία του

Στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης– ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, ο Δήμος Γλυκών Νερών οργάνωσε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και θεατρικά δρώμενα που απευθυνόταν στα παιδιά της πόλης.

Έτσι το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» αποτέλεσε το Σάββατο 29 Μαΐου μια ξεχωριστή εκπαιδευτική – ψυχαγωγική δραστηριότητα για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, όπου μέσα από το παιγνίδι κατανόησαν τους βασικούς κανόνες και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου με την συμμετοχή των παιδιών και από τα 3 δημοτικά σχολεία της πόλης. Στόχος ήταν μέσα από το παιχνίδι τα παιδιά να εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης, να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται και να παροτρύνουν τους μεγαλύτερους για ενεργό και συνειδητή συμμετοχή στην ανακύκλωση, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. σε συνεργασία με την Μαραθώνιο Αναπτυξιακή και τον Δήμο Γλυκών Νερών. Τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες, πήραν μέρος σε παιχνίδια, όπως στόχος, κρίκοι, κάδος, παζλ και παιχνίδια μνήμης. Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν σε όλα τα παιδιά διάφορα δώρα (τσάντες ανακύκλωσης, μπαλόνια, μαγνητάκια κ.ά.)

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, ο Δήμαρχος Γλυκών Νερών Γιώργος Σιώκος, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΠΠΚ κ. Σπύρος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και υπεύθυνος για τα προγράμματα Ανακύκλωσης, δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Αλμπάνης .

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και πάλι, η παιδική – εφηβική θεατρική ομάδα «ΦΟΥΡΕΣΙ» του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ του Δήμου Γλυκών Νερών, παρουσίασε μια σύνθεση από θεατρικά δρώμενα αφιερωμένα στο περιβάλλον, σε διδασκαλία και σκηνοθεσία Νίκης Ζαρμποζάνη.

Στο αφιέρωμα αυτό συμμετείχε και η παιδική χορωδία του Π.Π.Κ. υπό τη διεύθυνση της Κωνσταντίας Λάσκου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york