Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Άρης Βίτσιος «Γέρακας Εποχή Δημιουργίας» : Λειτουργία χωματερής εντός της πόλεως του Δήμου Γέρακα

ΠΡΟΣ : 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
                 Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος
          (Αμαλιάδος 17, 11523 ΑΘΗΝΑ, Τηλ. Κέντρο: 213-1515000, Fax : 210-6447608)
            
  2. Περιφέρεια Αττικής
                  Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Αν. Αττικής
(Λεωφ. Σπάτων 65, 153 44, Γέρακας Αττικής) 
              3. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Ανατολικής Αττικής
                  Γενική Διεύθυνση  Ποιότητας Ζωής
                  Διεύθυνση Περιβάλλοντος
          (17ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, ΤK 153  51, Παλλήνη,
            Πληροφορίες Ι. ΕΥΘΥΜΙΟΥ, Τηλ 210-6033067, Fax 210- 6667839)         
ΚΟΙΝ :  1. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 2. Δήμαρχο Γέρακα 

ΘΕΜΑ : Λειτουργία χωματερής εντός της πόλεως του Δήμου Γέρακα. 
        
  1. Σας γνωρίζω  ότι εντός της πόλεως του Γέρακα και δίπλα από τον ιερό χώρο του κοιμητηρίου, λειτουργεί συστηματικά  παράνομη χωματερή.
 
  1. Δυστυχώς αυτή η χωματερή δεν δημιουργήθηκε  από αγνώστους, οι οποίοι πήγαν την  νύχτα και απόθεσαν άχρηστα υλικά. Αυτή η χωματερή δημιουργήθηκε κατ’ αρχή από μπάζα που απόθεσε, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, ο εργολάβος - ανάδοχος του έργου της κατασκευής του δημαρχιακού μεγάρου και εν συνεχεία προφανώς με την έγκριση του κ. Δημάρχου και του αρμοδίου προς τούτο κ. Αντιδημάρχου καθαριότητας, οι δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, οι οποίες κάθε είδους άχρηστα υλικά τα οποία περισυνέλεγαν και περισυλλέγουν, τα αποθέτουν στον προαναφερόμενο χώρο.
       
  1. Επειδή από αναλήψεως των καθηκόντων μου ως δημοτικός σύμβουλος:

                    - πολλές φορές προφορικά έχω αναφέρει το πρόβλημα στον κ. Δήμαρχο, προτείνοντας μάλιστα και λύσεις. 
           - ο κ. Δήμαρχος απαντώντας σε προφορικές μου ερωτήσεις στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τον Νοέμβριο του 2008 έχει παραδεχθεί δημοσίως και ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων ότι  «O χώρος, πράγματι, του περιβάλλοντος του Νεκροταφείου, δεν είναι όχι καλός, είναι ντροπή. Το λέω και εγώ, είναι στις προτεραιότητές μας. Άμεσα ότι μπάζα έχει αποθέσει ο αντιδήμαρχος εκεί και ότι άλλα ασχημαίνουν το τόπο την επόμενη χρονιά , να φτιαχτούν, να σουλουπωθούν και να αναπλαστεί όλος ο χώρος για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα εκεί. Είμαι εγώ ο πρώτος που το λέω, ότι δεν είναι η αρμόζουσα εικόνα εκεί. Είμαι εγώ αυτός που δεσμεύομαι και λέω, ότι μπάζο και ότι σκουπίδι υπάρχει εκεί, θα πρέπει να απομακρυνθεί και είναι στις προθέσεις μας να το πράξουμε». 
                   - γραπτώς με αναφορά μου της 10ης Φεβ 2009, την οποία και σας επισυνάπτω, ανέφερα συγκεκριμένα προβλήματα που δημιουργεί η λειτουργία της χωματερής
          - πέρασαν τρία (3) χρόνια από τότε που για πρώτη φορά ανέφερα το πρόβλημα και ο χώρος δεν έχει καθαριστεί
          - ο χώρος δίπλα από το κοιμητήριο επιβαρύνεται πλέον συστηματικά και λειτουργεί με την ανοχή της δημοτικής αρχής ως χωματερή.
          - από τις φωτογραφίες που επισυνάπτω αποδεικνύεται ότι σε λίγο καιρό ο συσσωρευμένος όγκος μπαζών σκουπιδιών και άχρηστων υλικών θα ξεπερνά σε ύψος τις στέγες των παρακείμενων σπιτιών

          - από την λειτουργία  αυτής της χωματερής βλάπτεται  το περιβάλλον και μάλιστα στο παρελθόν άγνωστοι (άραγε πόσο άγνωστοι στη δημοτικοί αρχή;) δια της καύσεως προσπάθησαν να εξαφανίσουν μέρος των αχρήστων υλικών.
          -  με τη λειτουργία της χωματερής τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υγεία των κατοίκων. 
          - θεωρώ ότι θα πρέπει να επιδείξουμε ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του κοιμητηρίου, στον οποίο λειτουργεί η χωματερή .
          - ο Δήμαρχος αν και υποσχέθηκε στο παρελθόν να «αποκαταστήσει» τον περιβάλλοντα χώρο, δεν το έπραξε 
        παρακαλούνται οι προς ενέργεια και κοινοποίηση αποδέκτες της παρούσης αναφοράς μου για τις κατά τη κρίση τους ενέργειες προκειμένου και επερχόμενου του θέρους να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.
  
Ο ΑΙΤΩΝ
Βίτσιος Αριστείδης (Άρης)
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής  της Δημοτικής  Παράταξης
«Γέρακας  Εποχή Δημιουργίας»
Δνση : Ηριδανού 32 , Γέρακας Τ.Κ. 15311


Γέρακας 10-02-2009

ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο Του Δημοτικού  Συμβουλίου ΔΗΜΟΥ  ΓΕΡΑΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΚΟΙΝ: Κύριο Δήμαρχο
ΑΙΤΗΣΗ
του Δημοτικού Συμβούλου κ. Βίτσιου Αριστείδη(Άρη)
     1. Κύριε Δήμαρχε στο Δημοτικό  Συμβούλιο του Νοεμβρίου του 2008 σε ερώτηση μου, είχατε δηλώσει επί λέξει και είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά ότι: «O χώρος, πράγματι, του περιβάλλοντος του Νεκροταφείου, δεν είναι όχι καλός, είναι ντροπή. Το λέω και εγώ, είναι στις προτεραιότητές μας. Άμεσα ότι μπάζα έχει αποθέσει ο αντιδήμαρχος εκεί και ότι άλλα ασχημαίνουν το τόπο την
επόμενη χρονιά , να φτιαχτούν, να σουλουπωθούν και να αναπλαστεί όλος ο χώρος για να μην υπάρχει αυτή η εικόνα εκεί. Είμαι εγώ ο πρώτος που το λέω, ότι δεν είναι η αρμόζουσα εικόνα εκεί. Είμαι εγώ αυτός που δεσμεύομαι και λέω, ότι μπάζο και ότι σκουπίδι υπάρχει εκεί, θα πρέπει να απομακρυνθεί και είναι στις προθέσεις μας να το πράξουμε».
Απλά και  μόνο θέλω να δηλώσω ενώπιον όλων ότι, από τότε που κάνατε αυτές τις δηλώσεις, όχι μόνο δεν έγινε τίποτα για να καλυτερέψει ο περιβάλλον το κοιμητήριο χώρος, αλλά αρχές Δεκεμβρίου κάψατε σκουπίδια και γεμίσατε με διοξίνες το Γέρακα και ο όγκος των σκουπιδιών, από τις δηλώσεις σας μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά έχει διπλασιαστεί. Και πολύ φοβόμαστε ότι ο χώρος παραμένει και ανεξέλεγκτος, διότι εντός του σκουπιδότοπου δεν υπάρχουν μόνο μπάζα και κλαδιά, αλλά και επικίνδυνα για την υγεία μας σκουπίδια (στρώματα, φιάλες, λιπαντικά, καρέκλες, τραπέζια, σιδερένια δοχεία που δεν γνωρίζει κανείς τι περιείχαν ενδεχομένως και τοξικά), αρκεί να σας πω ότι μέσα στο χώρο υπάρχει και κοντέινερ σκουπιδιών που δεν ανήκει στο Δήμο από ότι γνωρίζω, αλλά μάλλον σε ιδιωτική εταιρεία.
Ζητούμε την  άμεση διακοπή λειτουργίας της παράνομης χωματερής, την οποία λειτουργείτε συστηματικά θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Επίσης σας  καλώ να δηλώσετε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών «αποκαταστάσεως» του χώρου ειδάλλως θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους νομίμους τρόπους για να προστατέψουμε το τόπο μας και τα συμφέροντα των κατοίκων αυτής της πόλης.
Γνωρίζεται  επίσης και έχει συζητηθεί κατά το παρελθόν στο Δημοτικό μας Συμβούλιο ότι ο εργολάβος - ανάδοχος του έργου της κατασκευής του δημαρχείου που πληρώθηκε για να πετάξει τα μπάζα του δημαρχείου σε νόμιμο και προβλεπόμενο γι’ αυτό το σκοπό χώρο εκτός Γέρακα, πήγε με την ανοχή σας και τα πέταξε στον περιβάλλοντα χώρο του κοιμητήριο. Τώρα θεωρώ ότι επιβάλλεται εκ μέρους σας, να τον υποχρεώστε να τα απομακρύνει.
     2. Κύριε Δήμαρχε στο χώρο του κοιμητηρίου είναι εγκαταλειμμένα απορριμματοφόρα οχήματα και το κοντέινερ που αποφασίσαμε να το δώσουμε για «αξιοποίηση» στη Μαραθώνιο Αναπτυξιακή.
Σας ερωτώ
Α) Τα εγκαταλελειμμένα απορριμματοφόρα που σαπίζουν, έχετε σκοπό να τα επισκευάσετε αν ναι πότε;
Αν δεν τα επισκευάσετε, γιατί δεν τα παραδίδετε στην «ανακύκλωση οχημάτων», προκειμένου να δώσετε και το καλό παράδειγμα στους Δημότες μας;
Πως ζητάμε από τους δημότες να μην πετάνε στα οικόπεδα άχρηστα υλικά, όταν εμείς σαν Δήμος πετάμε τα άχρηστα μας αυτοκίνητα όπου βρούμε:
B) Υπάρχει  κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αξιοποίηση του κοντέινερ; 

Ο αιτών
Βίτσιος Αριστείδης (Άρης)
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«Γέρακας  Εποχή Δημιουργίας»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york