Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Εκπαίδευση Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Δήμου Καλυβίων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Εκπαίδευση Ομάδας Εθελοντών  Πολιτικής Προστασίας
Δήμου Καλυβίων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμος Καλυβίων με τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων των ΟΤΑ της περιοχής ώστε να συμμετέχουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που προκαλούνται από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές με περισσότερη ασφάλεια, η Ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων συμμετείχε σε εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 28 – 5 -2010 έως και την Παρασκευή 4 – 6 -2010 στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μαρκοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών που έλαβαν μέρος ( 19 άτομα) είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τον πλήρη εξοπλισμό ενός πυροσβεστικού οχήματος, να ενημερωθούν για το πότε και πώς χρησιμοποιούμε αυτόν τον εξοπλισμό καθώς και για το πώς μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι τη στιγμή που η Πυροσβεστική επιχειρεί σε ένα συμβάν.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθεί ο εθελοντής στην περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς, καθώς τις περισσότερες φορές, επειδή εκτελεί περιπολία πυροπροστασίας, είναι ο πρώτος που θα βρεθεί στο συμβάν. Για το λόγο αυτό, ενημερώθηκαν για τον τρόπο αναφοράς του συμβάντος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και την κατάσβεση της πυρκαγιάς από τον ίδιο εάν αυτό είναι εφικτό, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια τόσο του ίδιου του εθελοντή όσο και των συνανθρώπων μας που μπορεί να βρίσκονται στο σημείο την ώρα της πυρκαγιάς.

Τέλος, οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας κάθε τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και για το πώς μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε αυτήν. Πολύτιμη γνώση αποτέλεσε για τα μέλη της ομάδας το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης υπήρξαν δύο πραγματικά περιστατικά πυρκαγιάς στην περιοχή και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την προετοιμασία των πυροσβεστών σε πραγματικές συνθήκες.

Σε συνέχεια της εκπαίδευσης, τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλυβίων, έκαναν τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010 πρακτική άσκηση σε όσα έμαθαν κατά τη διάρκεια αυτής, στο Πυροσβεστικό όχημα του Δήμου στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Καλυβίων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york